Antena 3 CNN Politică Opoziţia vrea să oblige guvernul să renunţe la taxa auto

Opoziţia vrea să oblige guvernul să renunţe la taxa auto

Opoziţia vrea să oblige guvernul să renunţe la taxa auto
28 Ian 2008   •   14:21

Noua formulă de calcul a taxei de înmatriculare va fi adoptată de guvern peste două zile, printr-o ordonanţă de urgenţă. Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, luni, că formaţiunea democrat-liberală va iniţia o moţiune simplă în noua sesiune parlamentară, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare, prin care va solicita anularea acesteia şi restituirea banilor cetăţenilor, fără a mai apela la instanţă.
Liderul PDL Emil Boc a menţionat că această moţiune simplă va fi depusă în sesiunea care începe lunea viitoare, la Camera Deputaţilor, şi va fi semnată de 50 de deputaţi ai PDL.

Boc a declarat că, deşi până în acest moment PDL nu discutat cu nici un alt partid privind susţinerea acestui demers, speră să ?se găsească susţinere politică şi de la alte formaţiuni politice, pentru ca Guvernul să fie obligat, în temeiul acestei moţiuni, să renunţe la taxă şi să o restituie voluntar, fără a se mai apela la justiţie".


PSD a anunţat deja că va vota în parlament împotriva acestei ordonanţe. Liderul Mircea Geoană a calificat taxa auto drept un proiect anti-social, anti-economic şi anti-ecologic. Mai mult, susţine Geoană, cei care au achitat această taxă trebuie recompensaţi.

Noua formulă a taxei auto a stârnit reacţii şi din partea altor partide politice.
Conservatorii şi reprezentanţii Partidului România Mare sunt pentru eliminarea taxei auto în orice formă. Deputatul PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că această taxă nu este de folos populaţiei şi nu vor vota pentru ordonanţă.

Liberalii şi reprezentanţii UDMR vor susţine ordonanţa de urgenţă. Membrii PNL au declarat că singura discuţie care poate fi purtată în privinţa acestei taxe se referă la cuantumul acesteia.

Cu această iniţiativă, democrat-liberalii speră să obţină anularea taxei auto, dar şi restituirea banilor în mod automat. Acum, este nevoie ca cei care au plătit-o să dea statul în judecată, ca să-şi primească banii înapoi.

TAXA AUTO ÎNCINGE SPIRITELE ÎN RÂNDUL POLITICIENILOR:  

Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close