Antena 3 CNN Politică Oprescu: Declinul României, provocat de o criză a valorilor. Iohannis sau Dăianu, preferaţi ca premieri

Oprescu: Declinul României, provocat de o criză a valorilor. Iohannis sau Dăianu, preferaţi ca premieri

Oprescu: Declinul României, provocat de o criză a valorilor. Iohannis sau Dăianu, preferaţi ca premieri
Sursa foto: Sorin Oprescu
23 Oct 2009   •   13:09

Declinul Romaniei nu a fost provocat de criza economică internaţională, ci are rădăcini mai adânci care provin dintr-o criză a valorilor şi se manifestă în trei direcţii: sărăcia, proasta guvernare şi coruptiă, a afirmat vineri candidatul independent la prfeuidenţiale Sorin oprescu în prima sa zi de campanie electorală.

"Aceste alegeri sunt ale dumnevoastra. Sunt aici sa va spun ca mai exista o spernata., o revolutie nationala pentru un interes national.
?Ştim cu toţii adevărul: declinul nostru nu a venit cu criza internaţională. Declinul nostru este şi o criză a valorilor şi trebuie să luăm măsuri radicale. România are trei probleme: sărăcia, proasta guvernare şi corupţia. Suntem săraci pentru că suntem conduşi de oameni corupti. Nu cred că saracia ne împinge să acceptam corupţia", a susţinut Oprescu.

Pretendentul la Cotroceni a făcut apel la implicare romînilor deoarece "o societate se poate schimba atunci când încercam cu toţii".

"Misiunea mea este sa mergem înainte cu ţara. Avem nevoie de linişte. Aşa, vom avea şi sănătate" şi-a explicat Oprescu motivul pentru care s-a implicat în cursa prezidenţială.

El şi-a axat discursul în direcţia nehotărâţilor şi a celor care au preferat la scrutinele trecute să nu-şi mai exercite dreptul de vot, incluzându-i generic, în categoria independenţilor, sugerându-le că în momentul de faţăa au pe cine să aleagă. El a susţinut că în cazul în care va ajunge preşdinte ca încerca să aducă liniştea în România din postura de independent şi neutru, capabil să colaboreeze cu toate instituţiile statului, împreună cu un premier la fel de independent şi tehnocrat. Oprescu a avansat şi două nume de premieri cu care ar fi dispus să colaboreze: Klaus Iohannis şi Daniel Dăianu.


"Astăzi, preşedintele şi partidele se ceartă din cauza unui independent. România are nevoie de un preşedinte independent pentru că numai un independent poate asigura neutralitatea. Numai un independent poate asigura echilibrul, normalitatea de care avem atâta nevoie".

Chestionat în legătură cu premierul independent pe care l-ar desemna în cazul în care va câştiga alegerile, actualul primar al Capitalei a evitat iniţial să ofere nume, limitându-se să enunţe profilul acestuia: independent, fără carnet de partid, cu prestaţie de profesionalism deja dovedită. Oprescu a precizat că Iohannis este, în acest moment, o variantă de premier "propusă de ceilalţi", dar pe care el personal o susţine, "ca idee", întrucât primarul Sibiului se încadrează în profilul premierului independent, care doreşte să facă un Guvern tehnnocrat, susţinut de o majoritate parlamentară necesară.

"M-am gândit la un nume de premier care să fie independent, fără carnet de partid. Aşa cum este şi Klaus Johannis (...) Vreţi un nume? Dăianu este un exemplu de astfel de premier" a aruncat Oprescu la insistenţele presei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close