Antena 3 CNN Politică Opt parlamentari USR rămân peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaților

Opt parlamentari USR rămân peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaților

Opt parlamentari USR rămân peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaților
02 Feb 2017   •   00:10

Opt parlamentari ai Uniunii Salvaţi România vor rămâne peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaţilor în cadrul unei acţiuni de protest de tip sit-in.

"Am hotărât să utilizăm această formă de protest şi să ne solidarizăm cu oamenii din stradă, pentru că, până la urmă, fiecare dintre noi reprezintă 74.000 de oameni - aceasta fiind norma de reprezentare a unui deputat. Ideea noastră a fost că protestele din stradă trebuie să ajungă şi în Parlament", a declarat deputatul USR Silviu Dehelean, pentru AGERPRES.

El a menţionat că cei opt parlamentari ai USR care se află în acest moment în sala de plen vor fi înlocuiţi dimineaţa de alţi reprezentanţi ai Uniunii Salvaţi România.

Silviu Dehelean a mai precizat că reprezentanţii USR nu au întâmpinat dificultăţi în a-şi desfăşura acţiunea de protest.

Deputatul Oana Bîzgan a afirmat, la rândul ei, că acţiunea reprezintă o dovadă de solidaritate cu oamenii care protestează în stradă.

"Am promis că vom aduce Casa Poporului mai aproape de oameni, şi Parlamentul este Casa Poporului. În consecinţă, simţim nevoia să protestăm pe toate planurile. Protestăm pentru că ceea ce se întâmplă este inacceptabil. Dorim să ne protejăm atât viitorul, cât şi pe oamenii care ne-au oferit votul lor şi au încredere în noi. (...) Vom continua protestul atâta timp cât este nevoie. Nu am definit un timp anume, e mai degrabă o formă de protest pe care doar noi o puteam face, pentru oameni", a precizat ea.

Deputatul Bogdan Rodeanu a reamintit că miercuri, în timpul şedinţei de plen, mai mulţi deputaţi USR au protestat.

"Cred că astăzi, pentru prima oară în istoria României, s-a întâmplat ca o şedinţă a Camerei Deputaţilor să se desfăşoare cu deputaţi stând pe scări, în faţa preşedintelui. Deputaţii USR aveau pancarte cu 'Ruşine!', ''Hoţii' şi s-au expus vizibil, în semn de protest faţă de cele două ordonanţe. Nimeni nu a îndrăznit să ne dea deoparte. Au preferat să continue şedinţa, foarte frugal, dar noi am rămas pe poziţii", a spus el.

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor grevă USR
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close