Antena 3 CNN Politică Orban despre imaginile cu presupuşi membri USR-PLUS care umblă la sacii cu voturi: ”Nu știu la ce vă referiți”

Orban despre imaginile cu presupuşi membri USR-PLUS care umblă la sacii cu voturi: ”Nu știu la ce vă referiți”

Ludovic Orban a fost întrebat despre imaginile în care mai multe persoane intră într-o cameră unde par să fie depozitate voturi și chiar pleacă cu documente din sediul Biroului Electoral din Sectorul 1. Întrebat dacă a văzut imaginile, Orban a spus „Nu știu la ce vă referiți”.

Orban despre imaginile cu presupuşi membri USR-PLUS care umblă la sacii cu voturi: ”Nu știu la ce vă referiți”
de Andreea Cigolea    |    01 Oct 2020   •   11:15

Când reporterul îi explică imaginile, premierul răspunde: „Nu știu, nu am văzut. Ceea ce știu este că un consilier liberal, candidat la Consiliu, a descoperit o tentativă de fraudă are este anchetată în momentul de față. De asemenea, știu că pe numărătoarea paralelă făcută de noi, pe baza proceselor verbale încheiate la secțiile de votare, Clotilde Armand a câștigat cu o diferență de peste 1.000 de voturi. Nu pot să înțeleg de ce s-a acceptat ca biroul electoral al Sectorului 1 să își desfășoare activitatea într o clădire a primăriei, care la etajul doi avea, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache, lucru care a și fost demonstrat”.

Orban a spus că așteaptă rezultatele anchetei și pedepsirea acelora care nu au respectat legea.

Mihai Gâdea a prezentat în miercuri seară, în exclusivitate, imagini cu mai multe persoane, presupuşi membri USR-PLUS, care umblă la buletinele de voturi, strânse în saci, într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripţie a Sectorului 1. 

Jandarmeria București a transmis, joi, în legătură cu imaginile, că încăperea a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral Sector 1 și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban voturi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close