Antena 3 CNN Politică Orban, îndepărtat de la conducerea PNL Bucureşti

Orban, îndepărtat de la conducerea PNL Bucureşti

Orban, îndepărtat de la conducerea PNL Bucureşti
22 Iun 2008   •   09:57

Biroului Politic Central va propune, la iniţiativa preşedintelui onorific, Mircea Ionescu Quintus, dizolvarea conducerii filialelor din sectoarele bucureştene 2, 3, 4 şi 5, sectoare unde s-a considerat că rezultatele alegerilor au fost foarte slabe. Ca urmare a acestei decizii, va fi dizolvat şi Consiliul de Coordonare din Bucureşti. Cu alte cuvinte Orban nu a fost demis, dar organizaţia pe care el o conduce a fost dizolvată. În perioada imediat următoare funcţiile de conducere vor fi asigurate de o structură interimară, coordonată de Călin Popescu Tăriceanu.

Ludovic Orban consideră că decizia luată duminică nu este un pas înapoi, ci o soluţie de compromis de comun acord acceptată de majoritatea celor prezenţi la discuţie.

Liderul liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu au fost vizate persoane, ci rezultatele slabe obţinute la alegerile locale. El consideră că acestea sunt măsuri necesare pentru ca partidul să facă performanţă la viitoarele alegeri.

La începutul săptămânii trecute, Tăriceanu cerea demisia şefilor de filiale care au obţinut la alegeri sub 15% dintre voturi. În această situaţie se află şapte organizaţii de partid, printre care şi cea condusă de Ludovic Orban, care a refuzat însă varianta demisiei. Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close