Antena 3 CNN Politică Orban: Lui Cioroianu nu i-a fost uşor în funcţia de ministru pentru că Băsescu nu l-a vrut

Orban: Lui Cioroianu nu i-a fost uşor în funcţia de ministru pentru că Băsescu nu l-a vrut

Orban: Lui Cioroianu nu i-a fost uşor în funcţia de ministru pentru că Băsescu nu l-a vrut
11 Apr 2008   •   21:04

Adrian Cioroianu, ministrul de Externe, şi-a prezentat demisia şi odată cu decizia a venit şi un val de lămuriri din partea presei şi a apropiaţilor din politică. Invitat la Ştirea Zilei, alături de Gabriela Vrânceanu Fiera, Ludovic Orban, ministrul Transporturilor şi coleg de partid cu Cioroianu crede că acestuia nu i-a fost uşor în funcţia pe care a avut-o, "mai ales că Băsescu nu l-a vrut". Orban salută decizia ministrului şi crede că aceasta era singura soluţie de a combate campania de presă menită să îi discrediteze imaginea. Întrebat dacă Tăriceanu i-ar fi cerut ministrului de Externe să renunţe la funcţie, Orban spune că nu crede acest lucru şi că demisia lui Cioroianu este o consecinţă a lipsei de profesionalism a personalului ministerului în cazul Crulic.

În replică, primarul oraşului Voluntari, Costel Pandele spune că nu e de acord cu demisiile pentru că le consideră "înfrângeri", dar e mai bine să demisionezi, decât să fii demis.

Contactat telefonic de Antena3, Victor Ciutacu, redactor-şef la Jurnalul Naţional, e de părere că Cioroianu a fost "lucrat" de cei din interiorul MAE şi că respectivul caz Crulic nu este un motiv de a demisiona. Jurnalistul crede că Cioroianu nu a primit nicio informaţie în acest caz şi că singura lui vină a fost aceea că i-a "cocoloşit" pe diplomaţii detaşaţi.

Nici Ion Cristoiu, analist politic, nu consideră că neprofesionalismul de care au dat dovadă cei din MAE trebuie pus pe seama lipsei de implicare a lui Cioroianu şi că acesta ar fi fost lucrat "de ambele părţi".

Cristoiu nu exclude nici varianta potrivit căreia ministrul de Externe nu i-ar fi fost pe plac nici lui Tăriceanu, pentru că nu a fost atât de "împotriva" lui Băsescu precum s-ar fi aşteptat premierul.

Citiţi şi ADRIAN CIOROIANU ŞI-A DAT DEMISIA

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close