Antena 3 Politică Ordonanţa Petrolului, trimisă de deputaţi înapoi la comisiile parlamentare

Ordonanţa Petrolului, trimisă de deputaţi înapoi la comisiile parlamentare

17 Feb 2009   •   11:57
Ordonanţa Petrolului, trimisă de deputaţi înapoi la comisiile parlamentare
Sursa foto: Camera Deputatilor

Ordonanţa Sterling a fost trimisă înapoi la comisiile de specialitate, decizia fiind luată marţi de Camera Deputaţilor cu 188 de voturi pentru şi 3 împotrivă.
Actul normativ viza modificarea Legea Petrolului 238/2004 permiţând transformarea unui contract de explorare în contract de concesiune. Documentul a stat la baza controversatului contract între stat şi firma Sterling.
Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare şi cel al Guvernului au fost de acord cu retrimiterea la comisie a acestei ordonanţe, arătând că Executivul pregăteşte un nou act normativ privind schimbarea filosofiei de majorare şi de colectare a redevenţelor.
Premierul Emil boc a prefigurat întrucâtva acest vot declarându-şi public convingerea că deputaţii vor aborda cu maximă responsabilitate în Parlament această ordonanţă. "A fost o acţiune premeditată a Guvernului Tăriceanu din 2007, şi-a pregătit mişcarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciază interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz", afirma recent Boc.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close