Antena 3 CNN Politică Pambuccian: Minorităţile nu vor susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură

Pambuccian: Minorităţile nu vor susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură

Pambuccian: Minorităţile nu vor susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură
Sursa foto: Varujan Pambuccian
23 Dec 2009   •   13:00

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale va acorda votul de învestitură Guvernului Boc, susţinere parlamentară acestui cabinet şi promite că nu va susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură la adresa acestui Cabinet, a anunţat, miercuri, în plen, liderul grupului, Varujan Pambuccian.
Pambuccian a asubliniat că grupul minorităţilor şi-a respectat până în ultima clipă înţelegerea pe care a avut-o cu Guvernul învestit în urmă cu un an, iar apoi a urmat o "realitate politică nouă" în care minorităţile au avut un vis în care Klaus Iohannis putea să devină prim-ministru. "Există şi vise care nu se împlinesc. Acum suntem într-o nouă realitate politică", a filosofat Vosganian.
Liderul grupului minorităţilor a arătat că decizia deputaţilor aparţinând minorităţilor naţionale de a da votul de învestitură Guvernului Boc a fost benefică şi pentru formarea actualei puteri, dar şi pentru stabilizarea opoziţiei. El a explicat că erau două posibilităţi, una să se intre "într-o logică a alegerilor anticipate nesfârşită", iar alta să se intre "într-o logică de stabilizare", iar minorităţile au ales "a doua cale".
"Domnule prim-ministru, vă vom acorda votul de învestitură exact în felul în care am promis că nu vom vota nicio moţiune simplă sau de cenzură", a spus Pambuccian.
Totuşi, minorităţile îşi rezervă dreptul ca să discute şi să procedeze cum consideră în cazul legilor cu impact important asupra fiscalităţii, economiei reale şi problemelor minorităţilor, a atras atenţia Pambuccian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close