Antena 3 CNN Politică Parlamentarii se pregătesc de vacanţă. Sute de legi zac prăfuite în sertarele aleşilor

Parlamentarii se pregătesc de vacanţă. Sute de legi zac prăfuite în sertarele aleşilor

Parlamentarii se pregătesc de vacanţă. Sute de legi zac prăfuite în sertarele aleşilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Iun 2014   •   10:48

Parlamentarii se pregătesc de vacanţa de vară. Au mai rămas doar trei săptămâni până când îşi vor închide birourile şi vor pleca spre destinaţii exotice.


Înainte, însă, e vremea bilanţului, iar veştile nu sunt chiar atât de bune. Senatorii şi deputaţii stau foarte bine la capitolul zile libere şi pauze lungi, dar foarte prost la capitolul legi adoptate. 
 
Senatorii se ocupă în aceste zile de legea prin care deputatul Remus Cernea vrea ca delfinii să fie declaraţi persoane non-umane, dar au ascuns bine în sertare multe alte legi importante.
 
Noul Cod Rutier, de interes pentru toţi şoferii, Legea falimentului personal, care ar proteja cetăţenii împotriva abuzurilor băncilor, legea prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ar trebui să treacă din subordinea CSAT în cea a Ministerului de Interne au fost date uitării din lipsa de interes a senatorilor, dar mai ales din cauza chiulului acestora.

Senatul a fost, neoficial, în vacanţă, timp de o lună, pe perioada campaniei electorale.  
 
Nici deputaţii nu sunt mai harnici, deşi ei au avut doar două săptămâni libere înaintea alegerilor europarlamentare. În sertarele Camerei Deputaţilor zac celebra lege a amnistiei şi graţierii, legea care ar trece Portul Constanţa în administrarea Consiliului Local, Legea taximetriei sau Legea lobby-ului
 
Peste 370 de proiecte de lege depuse la Camera Deputaţilor au termenul de depunere a rapoartelor depăşit. Pe aceasta listă sunt cuprinse chiar şi proiecte ale căror rapoarte ar fi trebuit să fie întocmite din 2007 pâna în 2014.
 
Şi la Senat sunt în aşteptare legi vechi de ani de zile. De exemplu, la Comisia Juridica a Senatului există de mai mult de nouă ani o propunere legislativă privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Tot la Senat, Comisia de Apărare trebuia să analizeze un proiect de Lege privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, depus tot în 2005.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close