Antena 3 CNN Politică Partid de dreapta care are grijă de unul de stânga. Antonescu: Vom fi partenerii PSD în reformarea stângii

Partid de dreapta care are grijă de unul de stânga. Antonescu: Vom fi partenerii PSD în reformarea stângii

Partid de dreapta care are grijă de unul de stânga. Antonescu: Vom fi partenerii PSD în reformarea stângii
Sursa foto: Crin Antonescu
22 Feb 2010   •   12:20

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii sunt decişi să fie parteneri pentru noul lider al PSD, Victor Ponta, în misiunea grea de reformare a stângii politice în România.
"Cred că Victor Ponta are misiunea de a reforma stânga, o misiune foarte grea în care îi urez succes şi, dacă se va întâmpla acest lucru, chiar din condiţia de competitori politici, în mine şi în noi va avea parteneri pentru că un partid de stânga, ca şi un partid de dreapta autentice, sănătoase, performante, sunt necesare democraţiei româneşti", a susţinut Crin Antonescu.
Liderul PNL a spus că, din punctul de vedere al liberalilor, relaţia cu PSD va fi aceeaşi.
"Din punctul nostru de vedere, aşa cum am enunţat-o până acum, relaţia va fi aceeaşi. Nu există vreun motiv ca odată cu schimbarea preşedintelui PSD să se schimbe şi poziţia noastră. PSD este, aşa cum am spus şi când el era condus de Mircea Geoană, principalul nostru adversar ideologic, principalul nostru adversar de doctrină şi, în evaluarea mea, pe termen lung, principalul nostru adversar pur şi simplu. În contextul în care România este stăpânită de un partid stat - preşedinte, Guvern - fără niciun fel de orizont, care nu au altă politică şi altă coerenţă decât abuzul, nepotismul, corupţia, clientela, evident că fiind în opoziţie şi noi şi ei avem datoria să rezistăm, avem datoria să acţionăm din opoziţie şi, în aceste condiţii, mai ales când e vorba de apărarea statului de drept şi regimului pluralist, parlamentar, democratic, acţiunile noastre pot să fie conjugate", a spus Crin Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close