Antena 3 CNN Politică Partidele la Cotroceni. Desemnarea premierului, amânată până după alegeri?

Partidele la Cotroceni. Desemnarea premierului, amânată până după alegeri?

Partidele la Cotroceni. Desemnarea premierului, amânată până după alegeri?
06 Noi 2009   •   11:10
Update: Preşedintele i-a invitat din nou pe reprezentanţii partidelor politice la Cotroceni, vineri la ora 11.00, pentru a le prezenta concluziile consultărilor. Băsescu a spus că o variantă propusă de toate partidele ar fi desemnarea premierului după alegerile prezidenţiale, variantă cu care ar fi de acord, dacă nu ar exista o problemă de finanţare.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a contrazis însă pe preşedinte, spunând că liberalii nu au propus o astfel de varianta.

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis reprezentanţilor PD-L veniţi la consultările de la Palatul Cotroceni că nu acceptă ideea de a fi amânată formarea unui nou Cabinet până după alegerile prezidenţiale. Şeful statului susţine că va analiza vineri consultările purtate cu liderii partidelor, urmând să le comunice decizia luată.

"Probabil ne vom mai întâlni pentru a vă comunica ce soluţii se prefigurează după ce analizez tot ce au propus partidele. Cert e că, în lipsa unui partid cu 51%, va trebui să cădem de acord asupra premierului pentru a găsi o soluţie corectă", le-a spus preşedintele reprezentanţilor PD-L.

Vezi cum s-au desfăşurat discuţiile dintre Traian Băsescu şi liderii partidelor

Consultările purtate joi la Palatul Cotroceni au început la ora 17:00 cu reprezentanţii minorităţilor naţionale şi s-au încheiat în jurul orei 21:30 cu cei ai Partidului Democrat-Liberal. În cadrul acestora, opiniile exprimate la consultările precedente au rămas aproape neschimbate. Klaus Iohannis rămâne, în continuare, opţiunea liderilor majorităţii formate în Parlament.

De cealaltă parte, liderii democrat-liberali susţin că, în acest moment, soluţia logică este aceea de a încredinţa partidului cu cele mai multe mandate în Parlament (PD-L) sarcina de a forma în jurul său un nou guvern şi de a obţine votul de încredere.

Băsescu: Partidele cer desemnarea premierului după alegeri, dar există o problemă de finanţare





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern consultari Klaus Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close