Antena 3 CNN Politică Partidul lui Cioloș una votează, alta fumează. Lista finală pentru europarlamentare, schimbată în ultima clipă

Partidul lui Cioloș una votează, alta fumează. Lista finală pentru europarlamentare, schimbată în ultima clipă

Partidul lui Cioloș una votează, alta fumează. Lista finală pentru europarlamentare, schimbată în ultima clipă
28 Ian 2019   •   18:28

PLUS și-a stabilit lista finală a candidaților la alegerile europarlamentare, care va fi deschisă de liderul partidului, Dacian Cioloș. Procesul desemnării candidaților a constat în 3 etape, prima fiind votul membrilor formațiunii, a doua - o evaluare a unei Comisii de selecție și a treia, validarea de către conducerea partidului. Astfel, lista finală diferă de cea inițială așa cum fusese votată de membrii PLUS, cea mai mare schimbare fiind apariția pe poziția a trei a lui Dragoș Tudorache, fost șef al Cancelariei prim-ministrului Dacian Cioloș si apoi ministru de interne, care după votul inițial se afla pe locul 13, scrie Hotnews.

Tudorache a lucrat mai mulți ani la Bruxelles înainte de a veni în țară pentru a face parte din cabinetul lui Dacian Cioloș, iar după finalizarea mandatului de ministru de Interne s-a întors la Bruxelles, ca director în cadrul Direcției Generale Migrație și Afaceri Interne a Comisiei Europene.

O altă schimbare este și în cazul lui Liviu Iolu, fostul purtător de cuvânt al guvernului Cioloș. Acesta se afla pe locul 4 ca urmare a votului, însă în final a ajuns pe poziția 8 pe listă.

 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close