Antena 3 CNN Politică Pază sporită pentru preşedinte: Securitate cu raze X pentru Iohannis

Pază sporită pentru preşedinte: Securitate cu raze X pentru Iohannis

Pază sporită pentru preşedinte: Securitate cu raze X pentru Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Aug 2015   •   20:52

Administraţia Prezidenţială vrea să achiziţioneze, prin licitaţie, echipamente de control de securitate cu raze X şi porţi detectoare de metale pentru controlul antiterorist al persoanelor care au acces în complexul Palatului Cotroceni. 

 
După apariţia acestor informaţii în presă, Preşedinţia vine cu precizări suplimentare.
 
"Administraţia Prezidenţială desfăşoară o procedură normală în baza Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, nefiind vorba de o măsură de securitate suplimentară. Actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale de către Serviciul de Protecţie şi Pază încă din perioada 1998-2001, fiind în funcţune şi în acest moment.
 
(...) durata normală de utilizare/funcţionare a echipamentelor folosite în punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. În aceste condiţii, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depăşit.
 
Drept urmare, Administraţia Prezidenţială a decis înlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care să poată asigura parametrii de detecţie, fără a expune la riscuri instituţia şi personalul angajat", precizează Administraţia Prezidenţială.
 
Preşedinţia mai informează că Serviciul de Protecţie şi Pază a transmis către Administraţia Prezidenţială solicitări repetate de înlocuire a echipamentelor, începând cu anul 2012, din cauza uzurii acestora.

Informaţiile au fost prezentat vineri, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: protecţie Subiectiv
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close