Antena 3 CNN Politică PD-L va ataca la Curtea Constituţională regulamentul Camerei Deputaţilor

PD-L va ataca la Curtea Constituţională regulamentul Camerei Deputaţilor

PD-L va ataca la Curtea Constituţională regulamentul Camerei Deputaţilor
06 Iul 2008   •   16:27

După ce Camera Deputaţilor nu a putut da un aviz de urmărire penală în dosarele Adrian Năstase şi Miron Mitrea, din lipsă de cvorum, preşedintele PD-L, Emil Boc, a anunţat că partidul său va ataca la Curtea Constituţională a României regulamentul Camerei Deputaţilor. PD-L va ataca astfel prevederea din regulament pentru acordarea avizului de începere a urmării penale, despre care Boc spune că este neconstituţională.

Preşedintele PD-L susţine că, în primul rând, articolul 75 alin (2) din Constituţia României spune că legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră. În al doilea rând, se întreabă Boc, dacă preşedintele României poate fi suspendat din funcţie cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor, de ce un ministru nu poate fi trimis în judecată decât cu votul a două treimi?

?Parlamentul României încetează, tot mai mult, să fie o instituţie reprezentativă a poporului român şi devine o instituţie de protecţie a persoanelor certate cu legea penală. Este inadmisibil ca un Parlament să plece în vacanţă şi să nu permită justiţiei să-şi spună cuvântul?, a adăugat Emil Boc.

Votul acordat pe 24 iunie de deputaţi în cazurile Adrian Năstase şi Miron Mitrea a devenit nul, după ce nu s-a realizat cvorumul necesar. La şedinţă au fost prezenţi 208 de deputaţi, iar pentru a se lua o decizie trebuiau să participe 220.

Totodată, Emil Boc a solicitat încă o dată Guvernului să fixeze imediat data alegerilor parlamentare şi un angajament ferm privind votul uninominal. Vorbind în continuare despre alegeri, preşedintele PD-L a ţinut să infirme speculaţiile apărute în presă cu privire la o potenţială alianţă electorală cu PSD sau cu PNL.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close