Antena 3 CNN Politică PDL nu renunţă la Anastase şi ar putea schimba unele reguli din Parlament

PDL nu renunţă la Anastase şi ar putea schimba unele reguli din Parlament

PDL nu renunţă la Anastase şi ar putea schimba unele reguli din Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Noi 2010   •   08:40

PDL nu vrea în niciun chip s-o schimbe pe Roberta Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor, în ciuda plângerilor venite din partea Opoziţiei. Ba mai mult, democrat-liberalii sunt gata să modifice regulile în Parlament, astfel încât legile să fie trecute fără a mai fi nevoie de prezenţa PNL sau PSD. Planul ar fi fost pus la punct aseară, la Cotroceni, de liderii PDL împreună cu preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit unor surse din partid, legile ar urma să fie adoptate prin votul majorităţii simple a celor care vin la serviciu. Ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie de prezenţa Opoziţiei, care refuză categoric să mai participe la lucrări, cât timp la conducerea Camerei Deputaţilor se află Roberta Anastase.

"Priorităţile României reprezintă legile pe care le avem de adoptat şi servirea interesului naţional. Nu Roberta Anastase este în momentul de faţă prioritatea României", a declarat marţi seară prim-vicepreşedinte PDL Adriean Videanu.

Noul plan gândit la Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu şi liderii PDL ar urma să fie pus în aplicare de luni.

Schimbarea vine după ce şeful statului a cerut în plenul Parlamentului un moratoriu pentru deblocare activităţii Parlamentului.

Reprezentanţii puterii speră acum să îi mobilizeze pe deputaţii din Coaliţie să voteze urgent schimbarea regulilor din Parlament, chiar fără a mai fi nevoie ca propunerea să treacă prin Biroul Permanent.

PDL nu renunţă la Anastase


×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close