Antena 3 CNN Politică PDL se schimbă la faţă. Demisii şi excluderi pe bandă rulantă în partid din cauza "denigrărilor"

PDL se schimbă la faţă. Demisii şi excluderi pe bandă rulantă în partid din cauza "denigrărilor"

PDL se schimbă la faţă. Demisii şi excluderi pe bandă rulantă în partid din cauza "denigrărilor"
de O.P.    |    03 Iun 2013   •   06:03

Liderii PDL se întâlnesc astăzi pentru a discuta demiterea mai multor nume celebre din partid. Printre cei vizaţi se numără Cristian Preda, Theodor Paleologu şi chiar Daniel Funeriu. Unul dintre cei luaţi în colimator de conducerea PDL, Theodor Baconschi, a demisionat deja în weekend. 

Vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu, a spus săptămâna trecută că membrii excluşi au adus deservicii partidului, în ultima perioadă. Cu toate acestea preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat că nu există o "listă de excluderi" şi că nu îşi doreşte să plece nimeni, însă este "deranjat de denigrări". 

Afrimaţiile lui Alin Popoviciu despre propunerile de excluderi au stârnit comentarii din partea celor nominalizaţi, care şi-au scris părerile pe Facebook sau pe bloguri.Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia din PDL, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui partidului, Vasile Blaga. Fostul ministru de Externe acuză liderii democrat-liberalilor că i-au recomandat să facă ciocul mic.

"Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. (...) Pe de o parte, aţi recurs la o formulă imprecativă, sperând că se va alege praful şi pulberea de cei care pleacă din PDL. Pe de altă parte, într-un ultim acces de eleganţă, mi-aţi recomandat - de la Cluj - să fac ciocul mic. Nu cred că acest gen de limbaj trebuie să caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formaţiuni politice democratice, în România europeană"

Deputatul PDL, Theodor Paleologu, este şi el pe lista celor care ar putea fi exluşi din PDL, în urma şedinţei Biroului Permanent Naţional.

"Înţeleg că domnul Alin Popoviciu, care aduce prejudicii partidului prin fiecare apariţie în mass media, va propune în şedinţa BPN de luni excluderea mea din PDL. (...) Propun, aşadar, ca dovadă de bunăvoinţă, un discount de 30% pentru membrii echipei Blaga la oricare dintre cursurile mele. Avem cursuri de retorică, de diplomaţie, de protocol şi bune maniere, de etică politică, de psihologie şi dezvoltare personală", a declarat Paleologu.

Vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu, a declarat că va propune şi excluderea lui Cristian Preda şi a lui Daniel Funeriu, pe motiv că aceştia atacă partidul în fiecare zi.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close