Antena 3 CNN Politică PDL va solicita o sesiune legislativă extraordinară pentru adoptarea bugetului pe 2010

PDL va solicita o sesiune legislativă extraordinară pentru adoptarea bugetului pe 2010

PDL va solicita o sesiune legislativă extraordinară pentru adoptarea bugetului pe 2010
Sursa foto: Gheorghe Flutur
21 Dec 2009   •   14:12

Mobilizare generală la PDL pentru a asigura validarea propunerilor de miniştri şi investirea guvernului Boc în Parlament. Cum fiecare vot contează în ecuaţia menţinerii fragilei majorităţi de 239 de voturi de care dispune viitorul executiv în legislativ, prezenţa parlamentarilor democrat-liberali la şedinţa de plen reunit de miercuri este obligatorie. Totodată, BPN-ul PDL a decis să-şi mandataeze parlamentarii să solicite convocarea unei sesiuni legislative extraordinare în prima parte a lunii ianuarie pentru adoptarea bugetului de stat pe anul 2010 şi facilitarea primirii celor două tranşe din împrumutul acordat de FMI ţării noastre, a anunţat vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

"Preşedintele PDL, premierul desemnat Emil Boc, a cerut sprijin grupurilor parlamentare pentru un calendar accelerat, mai întâi Guvernul se angajează să finalizeze legea bugetului de stat în următoarele zile, în aşa fel încât să se poată convoca în Parlament o sesiune extraordinară în prima jumătate a lunii ianuarie", a precizat Flutur, arătând că este o urgenţă pentru economia României şi pentru toate instituţiile care aşteaptă această construcţie bugetară.

Flutur a mai declarat că în şedinţa Biroului Permanent Naţional s-a discutat despre sprijinul parlamentarilor PDL pentru votul de învestitură al Guvernului Emil Boc, dar şi despre mobilizarea parlamentarilor, atât în privinţa audierilor din comisii, cât şi a votului de învestitură din plenul reunit, de miercuri.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că nu s-au stabilit sancţiuni pentru parlamentarii care lipsesc la audieri sau la votul din plenul reunit pentru învestirea Guvernului şi a arătat că PDL mizează pe votul UDMR, al minorităţilor şi al parlamentarilor independenţi.

Antena3.ro


×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close