Antena 3 CNN Politică Pe prima pagină din toate ziarele din România este numirea Codruţei Kovesi. Cum comentează jurnaliştii agitaţia din scena politică

Pe prima pagină din toate ziarele din România este numirea Codruţei Kovesi. Cum comentează jurnaliştii agitaţia din scena politică

Pe prima pagină din toate ziarele din România este numirea Codruţei Kovesi. Cum comentează jurnaliştii agitaţia din scena politică
de O.P.    |    04 Apr 2013   •   05:37

Presa de azi comentează pe larg scandalul din USL pe tema numirii procurorilor. Cum comentează jurnaliştii toată agitaţia legată de nominalizarea lui Kovesi.

Jurnaliştii de la Gândul scriu că premierul Victor Ponta le-a propus celor de la PNL să păstreze ministerul Justiţiei, cu condiţia să nu schimbe cele două propuneri făcute pentru Parchetul General şi DNA. Ziariştii mai notează că liberalii nu au fost de acord  şi au spus că dacă îşi vor păstra portofoliul Justiţiei intenţionează să retragă propunerea privind-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia DNA.

Din Adevărul aflăm de intenţiile lui Crin Antonescu pentru prezidenţiale, după scandalul de ieri. Acesta a declarat că dacă ajunge la concluzia că succesul candidaturii sale la Preşedinţie depinde de a umbla sau nu de mână cu premierul Victor Ponta, nu va mai candida. Jurnaliştii scriu despre faptul că Antonescu a declarta că nu ţine cu dinţii de USL doar pentru a nu pierde sprijinul PSD la alegerile prezidenţiale.

Ghimpele scrie despre posibilii candidaţi la funcţia de ministru al Justitiei. Cele mai mari şanse să ocupe fotoliul le-ar avea Victor Alistar, scriu jurnaliştii. În cărţi sunt însă Ovidiu Puţura, Alexandru Athanasiu. Corneliu Bârsan şi Titus Corlăţean.

Reacţii au apărut şi în presa străină. Reuters scrie că nominalizările făcute de Victor POnta ar putea irita Uniunea Europeană. În acelaşi timp, Global Post scrie că nominalizăprile premeirului sunt cel puâin controversate.





×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close