Antena 3 CNN Politică Pensii NESIMŢITE pentru funcţionarii din Parlament: pensia PLUS 80% din salariu

Pensii NESIMŢITE pentru funcţionarii din Parlament: pensia PLUS 80% din salariu

Pensii NESIMŢITE pentru funcţionarii din Parlament: pensia PLUS 80% din salariu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iun 2015   •   12:13
Comisia juridică a avizat astăzi un proiect potrivit căruia se reinstituie pensiile speciale pentru funcţionarii publici parlamentari. 
 
Potrivit proiectului, funcţionarii din Parlament ar urma să primească la pensie încă 80% din salariul mediu din ultimul an.
 
Este vorba despre un proiect de lege susţinut de cinci parlamentari ai PSD şi aceştia spun că prin respectiva măsură se repară o nedreptate făcută funcţionarilor publici în 2010, atunci când aceştia au fost scoşi de la dreptul de a primi pensie pentru limita de vârstă, la împlinirea vârstei standard de pensionare.

Conform proiectul, funcţionarii publici parlamentari, cu un stagiu de cotizare de 30 de ani din care cel puţin 14 ani petrecuţi în structurile parlamentare, vor beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni.
 
De asemenea, tot conform proiectului pentru fiecare an care depăşeşte vechimea de 14 ani în Parlament se adaugă câte 1% din venit la cuantumul pensiei.
 
Şi funcţionarii publici care umblă cu documente secrete ar putea beneficia de un spor de 25%.

Proiectul se află acum în dezbatere, Senatul este prima cameră sesizată, urmând ca la Camera Deputaţilor să se ia decizia finală.

×
Subiecte în articol: pensii pensie parlament
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close