Antena 3 CNN Politică Petre Roman: Măsurile de austeritate au prăbuşit economia

Petre Roman: Măsurile de austeritate au prăbuşit economia

Petre Roman: Măsurile de austeritate au prăbuşit economia
de M.T.    |    25 Apr 2013   •   21:47

Măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc şi susţinute de Traian Băsescu au prăbuşit şi au îngheţat economia, a declarat fostul premier Petre Roman, în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3.

Afirmaţia deputatului liberal a reprezentat un răspuns la declaraţiile preşedintelui, care spusese joi, la la finalul întrevederii cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, că „ieşirea din procedura de deficit excesiv a fost rezultatul unor măsuri extrem de dificile, pe care eu şi Guvernul Boc ni le-am asumat în mai 2010 şi pe care le-au suportat românii. Dar le spun românilor astăzi că pot fi mândri că România a revenit din punct de vedere al credibilităţii acolo unde îi este locul”.

„Toate analizele economice ne arată că toate acele măsuri au prăbuşit şi îngheţat economia şi au condus la grave deteriorări ai indicilor de dezvoltare umană”, a precizat Petre Roman.

„Încearcă să apere ceea ce, după parerea mea şi a altora, este de neaparat. Întrebarea corectă care trebuie pusă este «Care este preţul acestor măsuri?». Guvernul Ponta poate să facă ceea ce vrea sau se află în cutia de fier a modelului FMI-UE?”, a adăugat fostul prim-ministru.

Prezent de asemenea în studioul emisiunii, senatorul PSD Georgică Severin consideră că „domnul Băsescu este într-o campanie în care încearca să-şi facă o imagine pe plan extern. Nu sunt un specialist în macroeconomie, dar modelul acestei austerităţi a fost un eşec, pentru că a îngheţat consumul, a îngheţat dezvoltarea şi rezultatele pozitive nu s-au văzut”.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close