Antena 3 CNN Politică Piesa în care joacă Geoană a mai fost pusă în scenă. Purta numele de "mătuşa Tamara", cu Năstase în rol principal

Piesa în care joacă Geoană a mai fost pusă în scenă. Purta numele de "mătuşa Tamara", cu Năstase în rol principal

Piesa în care joacă Geoană a mai fost pusă în scenă. Purta numele de "mătuşa Tamara", cu Năstase în rol principal
Sursa foto: Foto: Intact Images
de O.P.    |    22 Noi 2011   •   06:10

Totul s-a întâmplat în urmă cu aproape şase ani. Atunci, Adrian Năstase avea de ales: demisia de la şefia Camerei Deputaţilor sau excluderea din partid. Iar Mircea Geoană - şef la PSD - pleda intens pentru calea de care azi nici nu vrea să audă: retragerea, de bună-voie, a lui Năstase de la conducerea Camerei Deputaţilor. Totul, în plin scandal pe tema "mătuşii Tamara"!

Mircea Geoană, martie 2006: "Din punctul meu de vedere, soluţia excluderii este o soluţie pur si simplu tampită".

E singurul punct în care Mircea Geoană nu şi-a schimbat deloc percepţia. În rest, sfaturile de acum şase ani pentru Năstase sunt depăşite, dacă ar fi să şi le dea singur, azi.

O altă discuţie de care acum, Geoană - aflat în situaţia identică în care i se cere să renunţe la şefia Senatului - nici nu vrea să audă.
Acum aproape şase ani, social-democraţii s-au adunat într-o şedinţă a Comitetului Executiv, la un hotel de la marginea Bucureştiului. "Noaptea cuţitelor lungi" se numeşte, în istoria politică recentă, reuniunea care l-a transformat pe Adrian Năstase dintr-un lider într-un membru simplu de partid. 

Mircea Geoană, martie 2006
: "Plecăm de aici cu conştiinţa împăcată că am avut o dezbatere democratică, un vot secret în care colegii mei au reconfirmat decizia ca Adrian Năstase să-şi dea demisia din funcţiile de la Camera Deputaţilor. A fost o decizie între interesul personal al lui Adrian Năstase şi interesul mai larg al partidului şi, aş spune, şi al României".

Cazul se dezbătuse, atunci, până spre dimineaţă, în şedinţa prezidată chiar de Mircea Geoană.

Năstase a renunţat atunci la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Şase ani mai târziu, Mircea Geoană refuză să plece de la Senat.

 



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Mircea Geoană PSD
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close