Antena 3 CNN Politică Plan de rezervă: Liberalii strâng semnături pentru sesizarea la CCR a măsurilor de austeritate

Plan de rezervă: Liberalii strâng semnături pentru sesizarea la CCR a măsurilor de austeritate

Plan de rezervă: Liberalii strâng semnături pentru sesizarea la CCR a măsurilor de austeritate
Sursa foto: Eugen Nicolãescu
07 Iun 2010   •   17:22

Liberalii vor să fie primii care vor prelua iniţiativa în cazul în care moţiunea de cenzură cu care social-democraţii vor să blocheze aplicarea măsurilor de austeritate va pica în Parlament. Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că grupul parlamentar din Cameră lucrează la un proiect de contestaţie la Curtea Constituţională a legilor pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea, ca alternativă la moţiunea de cenzură care ar putea fi respinsă de plen.
"Am mai luat o decizie, pentru situaţia în care moţiunea nu va trece. Astăzi (luni) ne-am apucat să strângem semnături şi lucrăm deja la un proiect de contestaţie la CC a ambelor proiecte de lege, şi cea referitoare la echilibrul bugetar, şi cea referitoare la pensii", a susţinut Eugen Nicolăescu.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, la finalul BPC, că parlamentarii PNL vor fi prezenţi la dezbaterile moţiunii de cenzură împotriva măsurilor de austeritate pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, anunţând că liberalii vor vota cu bilele la vedere.
Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, luni, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc urmează să-şi asume răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută iar pensiile cu 15 la sută.
La şedinţa la care participă membrii Guvernului şi-au anunţat prezenţa un număr de 428 de senatori şi deputaţi. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după BPN, că social-democraţii vor iniţia doar o moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului, nu două, aşa cum anunţaseră până acum.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close