PNL cere renegocierea protocolului USL

de M.Z.    |    09 Ian 2014   •   14:03
PNL cere renegocierea protocolului USL Foto: Agerpres

PNL cere renegocierea protocolului USL, iar Marian Petrache va coordona campania partidului pentru europarlamentare, a anunţat, joi, preşedintele liberal Crin Antonescu, la sfârşitul şedinţei.

Antonescu spune că acţiunile social-democraţilor din ultima perioadă sunt iresponsabile, dar consideră că partidele care formează alianţa trebuie să îşi ducă mandatul la bun sfârşit.
 
Liderul PNL a subliniat că liberalii pot avea "motive reale" să discute la un moment dat "despre încetarea acestui contract" privind USL. 
 
Antonescu a admis că la sfârşitul anului trecut a fost o "agonie" în USL, dar acum îşi doreşte să meargă înainte cu uniunea şi este convins că nu se vor despărţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnării lui Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, în calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alături de Eduard Hellvig şi Rareş Mănescu. 
 
El a precizat că BPN al PNL a convocat reuniunea Delegaţiei Permanente a partidului pentru 1-2 februarie, la Sinaia. 
 
Liderul PNL a precizat că o rezoluţie cu priorităţile concrete ale PNL pentru 2014 va fi adoptată cu această ocazie. 


La începutul şedinţei de astăzi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că el crede "cu tărie" că, în ciuda tuturor lucrurilor văzute şi trăite pe sfârşit de an, există obligaţia de a se încerca revigorarea şi menţinerea USL, care să-şi ducă la capăt mandatul.

"Îmi par iresponsabile declaraţiile unor colegi de alianţă, oameni politici, care vorbesc despre data la care ar fi mai bine să rupă USL, despre gâlceava din cutare sau cutare colţ al ţării, despre toate divergenţele, conflictele, frustrările, care s-au acumulat în anul trecut în interiorul acestei alianţe. Nu că ele nu ar fi reale, ştim bine că sunt reale, ştim bine că dincolo de cele care s-au expus public, cu imprudenţă, după părerea mea, chiar cu iresponsabilitate, există multe altele despre care am ştiut să tăcem", a spus Antonescu, la începutul şedinţei BPN al PNL. 
 
Liderul PNL a susţinut că liberalii pot avea "motive reale" să discute la un moment dat "despre încetarea acestui contract" privind USL, însă politicienii pot face acest lucru spre deosebire de alegători, care nu au mijloacele să determine o decizie politică între alegeri. 
 
"Cetăţenii nu au decât posibilitatea ca o dată la patru ani să creadă pe unii dintre noi şi să dea un vot, care înseamnă un contract, pe care, dacă îl rupem, îl rupem noi, politicienii, unilateral. Cetăţenii nu se mai pot pronunţa. (...) Iată de ce cred, înainte de toate şi din capul locului, că este responsabilitatea şi capacitatea noastră de a ne gândi nu dacă şi nu când şi nu cum rupem USL, ci cum ducem la capăt angajamentul pe care ni l-am luat", a declarat Antonescu. 
 
Crin Antonescu a mai spus că 2014 are "toate şansele" să fie cel mai greu, dar şi cel mai fructuos an din istoria politică a PNL de după 1990.


Liderii PNL se reunesc astăzi în prima şedinţă oficială după vacanţă, pentru a discuta despre protocoalele de neagresiune cerute de premierul Victor Ponta în filialele din ţară.

Întâlnirea are loc după scandalurile apărute între liderii USL din Ilfov şi Botoşani. PNL va discuta şi despre strategia pentru alegerile europarlamentare. 


 

Parteneri
x close