Antena 3 CNN Politică PNL decide miercuri "soluţia ieşirii din criză". Tăriceanu: Alegerile anticipate, excluse (VIDEO)

PNL decide miercuri "soluţia ieşirii din criză". Tăriceanu: Alegerile anticipate, excluse (VIDEO)

PNL decide miercuri "soluţia ieşirii din criză". Tăriceanu: Alegerile anticipate, excluse (VIDEO)
07 Dec 2009   •   22:29

După şedinţa de luni seară a Biroului Politic Central al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că electoratul PNL trebuie să ia parte la luarea deciziilor şi nu să asiste "cum stânga populistă sau socialistă ia decizii". Fostul premier a anunţat că o decizie în acest sens s-ar putea lua miercuri, în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

"Cred că PNL are obligaţia să-şi asume responsabilităţile proprii de partid mare - suntem trei partide mari în România - şi să constatăm profunda criză politică şi economică în care ne găsim şi să încercăm soluţii pentru ieşirea din această criză odată cu încheierea procesului electoral", a declarat Tăriceanu.

"PNL are interesul să-şi menţină o poziţie importantă pe scena politică. Electoratul liberal şi electoratul nostru de dreapta doreşte să fie parte la luarea deciziilor, nu să asiste cum stânga populistă sau socialistă ia decizii care îi afectează - şi cred că acest lucru trebuie spus cu curaj şi nu trebuie ocolit - şi trebuie să ţinem cont de aceste elemente când ne vom contura o decizie finală", a mai spus acesta.


TĂRICEANU: ELECTORATUL PNL DOREŞTE SĂ FIE PARTE LA LUAREA DECIZIILOR



Tăriceanu susţine că ipoteza unor alegeri anticipate este "inacceptabilă", întrucât "perturbă stabilitatea politică".

"Subliniez faptul că suntem în al treielea an consecutiv când acem câte două runde de alegeri pe an, alegeri sau referendumuri. Acest lucru este inacceptabil pentru că perturbă necesitatea de stabilitate politică, care este elementul cheie pentru asigurarea unei evoluţii pozitive a ţării", a spus Tăriceanu.


"Noi am avut o înţelegere politică cu PSD-ul pe un proiect politic, aşa cum a fost el denumit, o coaliţei cu Klaus Iohannis ca premier. Din păcate, aceasta era condiţionată de succesul candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. Ne aflăm într-o altă conjunctură politică faţă de care trebuie să încercăm găsirea unor soluţii", a mai declarat fostul premier.



Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat, la finalul şedinţei de luni, că PNL a convocat o reuniune a Comitetului Naţional Executiv "pentru a vedea poziţia oamenilor din teritoriu". Aceasta ar urma să aibă loc miercuri, iar în cadrul ei "se va contura o soluţie pentru ieşirea din criză", a mai afirmat Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close