Antena 3 CNN Politică PNL Galaţi votează ieşirea UDMR de la guvernare: "Ei nu guverneză pentru România"

PNL Galaţi votează ieşirea UDMR de la guvernare: "Ei nu guverneză pentru România"

O primă filiala PNL votează ieşirea UDMR de la guvermare. Este vorba despre PNL Galaţi care a votat o rezoluţie în acest sens.

PNL Galaţi votează ieşirea UDMR de la guvernare: "Ei nu guverneză pentru România"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Raul Stef
de Alina Tănase    |    10 Dec 2022   •   16:04

Este o primă filială care dă un astfel de vot. Cei de la PNL Galați au votat o rezoluție prin care cer ieșirea UDMR de la guvernare. 

În ultima săptămână, mai multe voci din Partidul Național Liberal cereau acest lucru, mai ales după discursul liderului deputaților UDMR, Csoma Botond, la ședința solemnă organizată în Parlament cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

A fost atunci o declarație care i-a revoltat pe cei din Partidul Național Liberal, însă spun liberalii că nu este singurul motiv de revoltă.

Președintele celor de la PNL Galați susţine faptul că cei de la UDMR nu au transmis niciun mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie și, de asemenea, sancționează și reacția pe care nu au avut-o mai degrabă după declarațiile făcute de premierul maghiar Viktor Orban pe teritoriul țării noastre acum câteva luni.

Cei de la PNL Galați spun că UDMR nu mai poate reprezenta interesele statului român la un asemenea nivel, adică la guvernare și de aceea trebuie refăcută formula coaliției de guvernare.

"UDMR nu guverneză pentru România", spus liderul filialei PNL Galaţi, George Stângă, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Rămâne de văzut care va fi reacția celorlalți lideri din Partidul Național Liberal și dacă vor exista discuții în coaliția de guvernare și dacă se va lua în calcul acest lucru în interiorul coaliției în perioada care urmează. 

×
Subiecte în articol: PNL PNL Galaţi UDMR ieşire guvernare
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close