Antena 3 CNN Politică PNL jubilează. Stroe: Decizia CCR, dovadă de probitate morală şi de faliment a Guvernului Boc. Executivul ar trebui să-şi dea astăzi demisia

PNL jubilează. Stroe: Decizia CCR, dovadă de probitate morală şi de faliment a Guvernului Boc. Executivul ar trebui să-şi dea astăzi demisia

PNL jubilează. Stroe: Decizia CCR, dovadă de probitate morală şi de faliment a Guvernului Boc. Executivul ar trebui să-şi dea astăzi demisia
25 Iun 2010   •   12:26

PNL salută dovada de probitate morală dovedită de judecătorii Curţii Constituţionale refuzând să execute ordinele politice ale puterii Băsescu-Udrea-Boc în cazul reducerii pensiilor şi consideră decizia CCR ca o dovadă a falimentului actualului Guvern Boc care ar trebui să-şi dea demisia, a declarat vineri, secretarul general al acestui partid, Radu Stroe.

"PNL salută decizia de azi a Curţii Constituţionale, apreciem că magistraţii CC care au votat în favoarea contestaţiei depuse de PNL au manifestat probitate morală şi profesională refuzând să execute ordinele politice ale puterii Băsescu-Udrea-Boc", a susţinut Radu Stroe.

El a apreciat "decizia de azi a CC? ca ?o declaraţie de faliment a guvernării Băsescu-Boc-Udrea".

?Consecinţa în acest moment este că acordul cu FMI este în aer. Practic guvernul Boc are un buget falimentar, iar scrisoarea de intenţie către FMI trebuie refăcută. Guvernul Boc trebuie să plece dacă mai are o fărâma de bun simţ, ar trebui să-şi dea astăzi demisia? a mai declarat Stroe.

El a avertizat Executivul să nu procedeze la măprirea taxelor şi impozitelor ca variantă de compensare a interzicerii creşterii pensiilor deoarece ar însemna falimentul mediului privat.

În schimb, Stroe a precizat că liberalii vor oferi asistenţă juridică în măsura posibilităţilor tuturor anagajaţilor bugetari care vor să dea Guvernul în judecată îndividual pentru scăderea cu 25% a salariilor.

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor se referă la "pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale".

Potrivit articolului 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, "de la data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminuează cu 15%. La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum şi a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate începînd cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei".

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close