Antena 3 CNN Politică PNL nu îl va susţine pe Cioloş pentru formarea Guvernului. Cîţu: "Începem negocierile, dacă Cioloş nu reuşeşte o majoritate cu PSD şi AUR"

PNL nu îl va susţine pe Cioloş pentru formarea Guvernului. Cîţu: "Începem negocierile, dacă Cioloş nu reuşeşte o majoritate cu PSD şi AUR"

Liberalii s-au decis să nu-l susţină pe Dacian Cioloş, premierul desemnat, pentru a forma un nou Executiv.

PNL nu îl va susţine pe Cioloş pentru formarea Guvernului. Cîţu: "Începem negocierile, dacă Cioloş nu reuşeşte o majoritate cu PSD şi AUR"
Sursa foto: Hepta - Mediafax_Foto-Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    15 Oct 2021   •   12:31

UPDATE - Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat astăzi, după şedinţa partidului, că liberalii nu vor susține în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș, premierul desemnat.

Premierul interimar, Florin Cîţu, consideră că USR a rupt coaliția de guvernare, votând moțiunea de cenzură. 

Dacă Cioloș nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.

"Negocierile pentru formarea guvernului trebuie făcute cu logică. Dacian Cioloş are datoria să încerce să găsească sprijin la partenerii de coaliţie, PSD şi AUR.

Dacă nu va reuşi să facă majoritate, PNL va face negocieri, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru români.

PNL are o singură variantă, de a forma o majoritate în jurul PNL", a declarat, vineri, şeful PNL, după şedinţa din partid.

"Votul politic pentru susținerea moțiunii PSD a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din 2020.

Votul USR a fost definitoriu în demiterea Guvernului. Astfel, răspunderea politică în fața românilor pentru demiterea guvernului revine în principal USR și în subsidiar alianței PSD, USR, AUR", a continuat şeful PNL.

Astfel, PNL îi solicită lui Cioloș să aibă mai întâi discuții cu PSD și AUR pentru un Guvern.

------------

Potrivit unor surse citate de Antena 3, preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a cerut părerea colegilor de partid, în şedinţa de astăzi, referitor la acest subiect.

Conform surselor participante, nimeni din cei de acolo nu au susţinut formula Dacian Cioloş premier.

Astfel, în prezent, toţi cei din PNL au spus nu în privinţa posibilului vot în favoarea lui Dacian Cioloş premier.

Deocamdată, în şedinţa PNL nu s-a discutat despre o posibilă variantă de premier.

Dacian Cioloş s-ar retrage, dacă PNL propune un alt premier

Surse din PNL şi USR susţin că Dacian Cioloş a sunat la liberali şi le-a spus că e gata să se retragă din postura de premier desemnat, dacă PNL vine cu o altă propunere.

Dacian Cioloş a şi nominalizat câţiva potenţiali candidaţi.

Dacian Cioloş a avansat şi câteva nume, printre care Lucian Bode, Ilie Bolojan - preşedintele CJ Bihor, Emil Boc şi Rareş Bogdan.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Florin Cîțu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close