Antena 3 CNN Politică PNL şi PSD vor contesta miercuri, la Curtea Constituţională, statutul funcţionarilor publici

PNL şi PSD vor contesta miercuri, la Curtea Constituţională, statutul funcţionarilor publici

PNL şi PSD vor contesta miercuri, la Curtea Constituţională, statutul funcţionarilor publici
Sursa foto: Eugen Nicolaescu
02 Mar 2010   •   12:44

Liberalii vor contesta miercuri, la Curtea Constituţională, Legea funcţionarilor publici, demers care ar putea să fie realizat în comun cu deputaţii PSD, a anunţat viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.
"Pentru faptul că şi acest proiect de lege este departe de Constituţie, am luat decizia în cadrul grupului parlamentar ca mâine (miercuri - n.r.) să contestăm la Curtea Constituţională această lege, atât din punct de vedere procedural, cât şi din punct de vedere al prevederilor de fond, care vin în contradicţie cu cele ale Constituţiei, ţinând cont că Legea funcţionarului public e o lege organică, care a făcut posibilă aderarea României la UE atunci când a fost adoptată", a declarat Eugen Nicolăescu.
Nicolăescu a precizat că reprezentanţii grupurilor PNL şi PSD vor discuta miercuri chestiunea susţinerii unui demers comun în materie.
"În acest moment ştiu că noi avem o decizie luată la nivelul grupului parlamentar. După ce colegii noştri s-au apucat de lucru, m-a sunat un lider de la PSD să-mi spună că au o asemenea intenţie şi că dacă dorim să facem demersul comun. Le-am propous ca mâine (miercuri - n.r.) să se întrunească cele două colective de lucru, să vedem dacă putem să cădem de acord pe aceleaşi probleme, dacă nu, atunci noi vom avea probabil un set de argumente, ei vor avea alt set de argumente, poate unele vor fi comune. Dar eu cred că ne vom înţelege să avem argumente comune, astfel încât demersul să fie şi un demers al celor două grupuri parlamentare", a precizat Nicolăescu.
Deputaţii PSD şi PNL au părăsit, marţi, şedinţa Camerei în care este programat votul final la Legea Statutului funcţionarilor publici.
Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close