Antena 3 CNN Politică Scandal pentru mitingul PNL cu 50.000 de oameni. Firea: Au autorizație, e o manipulare a PNL. Gorghiu: Protestul nu se poate ține, cineva face glume

Scandal pentru mitingul PNL cu 50.000 de oameni. Firea: Au autorizație, e o manipulare a PNL. Gorghiu: Protestul nu se poate ține, cineva face glume

Scandal pentru mitingul PNL cu 50.000 de oameni. Firea: Au autorizație, e o manipulare a PNL. Gorghiu: Protestul nu se poate ține, cineva face glume
Sursa foto: Foto: Agerpres/Facebook
de M.Z.    |    17 Oct 2016   •   20:45

UPDATE 20.45 - Au apărut neînțelegeri cu privire la autorizația pentru mitingul PNL. 

După ce primarul Capitalei a anunțat că mitingul va avea loc, șefa PNL Alina Gorghiu a spus că protestul nu a fost autorizat.

Firea: Au autorizație, e o manipulare a PNL

În replică, Gabriela Firea a spus luni seara, la Antena 3, că i-a transmis pe o rețea de socializare lui Gorghiu aprobarea pentru miting.

”E un scandal mediatic al PNL. Un scandal fals. Nu înțeleg de ce se face această manipulare”, a replicat primarul Capitalei, Gabriela Firea, luni, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Gorghiu: Protestul nu se poate ține, cineva face glume

Președintele PNL susține că a primit documentul de la primar, dar, având în vedere că nu sunt strânse toate semnăturile în acest moment, mitingul nu este posibil.

”Mă gândesc dacă cineva face niște glume pe seama unor manifestații (...). În acest moment, mitingul nu se poate ține, pentru că nu sunt strânse toate semnăturile”, a spus președintele PNL Alina Gorghiu, luni, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

----------------------------

Știrea inițială 19.04

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat la RTV, că Partidul Naţional Liberal a solicitat autorizaţie pentru organizarea unui miting de susţinere a Guvernului tehnocrat, numărul participanţilor fiind estimat la 50.000 de persoane, potrivit agerpres.ro.

"Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între orele 8,00 - 14,00, miting pentru susţinerea Guvernului tehnocrat, în Piaţa Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu. (...) Probabil că este bătălie între PNL şi USR care să susţină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniştri recomandaţi nu de propria competenţă, ci de multinaţionale. Aşa scrie aici, uitaţi, organizatorul adunării publice: PNL. Obiectul adunării publice: miting pentru susţinerea Guvernului tehnocrat. Număr participanţi: circa 50.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie. Deci vor veni cu autocarele şi vor bloca Bucureştiul sâmbăta viitoare", a spus edilul general.

Răspunsul lui Firea vine după ce preşedintele liberalilor, Alina Gorghiu, a solicitat Primăriei Capitalei să aprobe desfăşurarea mitingului PNL care ar urma să aibă loc sâmbătă. 

"Ce naşte din Iliescu, comunism respiră. Am aflat acum câteva minute că Primăria Capitalei a decis cenzurarea manifestaţiei publice pentru care PNL a făcut zilele trecute demersurile instituţionale. Evenimentul ar urma să aibă loc sâmbăta aceasta. Mizam pe participarea bucureştenilor care susţin o guvernare reformistă după 11 decembrie. (...) Cer Primăriei Capitalei să intre urgent în legalitate şi să acorde aprobarea pentru desfăşurarea mitingului PNL", a scris Gorghiu, luni, pe Facebook. 

Ea susţine că informaţia privind organizarea de către PNL a unui miting, destinată exclusiv comisiei din cadrul Primăriei Capitalei care aprobă manifestările publice, a fost folosită pentru a lansa un atac politic la adresa liberalilor. 

"După 1989, doar o administraţie pesedistă a mai îndrăznit să interzică organizarea unui miting. PSD = partidul împotriva justiţiei, împotriva democraţiei, împotriva libertăţilor civice şi politice. Politica pumnului în gură nu e vreo noutate pentru Partidul Mineriadelor, din care face parte doamna primar. De altfel, Liviu Dragnea voia să închidă, nu de mult, gura criticilor de pe internet. În 2015, pe atunci premier, Victor Ponta ne ameninţa pe cei din PNL cu o contramanifestaţie şi cu dosare penale, pentru că intenţionam să ieşim în stradă ca să milităm pentru un guvern curat. Recent erau ameninţaţi cetăţenii strânşi în faţa Senatului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de blocarea justiţiei în cazul Oprea-Gigină. În afara reflexelor totalitariste ale PSD, acest refuz mai arată şi teama faţă de forţele care îşi doresc să împingă România înainte: axa reformatoare Klaus Iohannis-PNL-Dacian Cioloş", completează liderul PNL. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close