Antena 3 CNN Politică Pocora, după ce Fenechiu a primit 5 ani cu executare: E o mare pierdere pentru PNL

Pocora, după ce Fenechiu a primit 5 ani cu executare: E o mare pierdere pentru PNL

Pocora, după ce Fenechiu a primit 5 ani cu executare: E o mare pierdere pentru PNL
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Ian 2014   •   18:16
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi, după ce fostul ministru Relu Fenechiu a primit cinci ani de condamnare cu executare, că acesta este o "mare pierdere" pentru PNL, iar liberalii speră că "va trece cu bine prin această încercare" şi va rămâne apropiat partidului. 
 
"Liberalii îşi menţin punctul de vedere de a nu comenta deciziile instanţelor, chiar dacă din perspectivă umană pot să-mi exprim regretul că cineva trece printr-o astfel de experienţă. Pentru PNL este o mare pierdere, Relu Fenechiu fiind un om politic cu experienţă şi care a pus bazele multor proiecte liberale. Fenechiu a fost alături de partid şi când PNL a trecut prin vremuri grele de opoziţie, dar şi când a trebuit să-şi îndeplinească obiectivele de guvernare. De altfel, prin activitatea sa la conducerea Ministerului Transporturilor a dat dovadă de profesionalism, lucru recunoscut de toată lumea, ne aducem aminte de deblocarea fondurilor europene pe Transporturi. Ne exprimăm speranţa că Relu Fenechiu va trece cu bine prin această încercare în plan personal şi va rămâne apropiat PNL", a scris Pocora, joi, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul".

Procurorul DNA a arătat anterior că inculpaţii din dosarul "Transformatorul" au dat dovadă de un comportament grav când "au vândut fier vechi la preţ de componentă nouă", iar funcţiile acestora amplifică gravitatea situaţiei, de aceea pedepsele lor trebuie mărite.
Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
  
În 12 iulie 2013, Relu Fenechiu, atunci ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanţa supremă, în dosarul "Transformatorul", la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. În urma deciziei de condamnare, Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor.

×
Subiecte în articol: Cristina Pocora Relu Fenechiu
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close