Antena 3 CNN Politică Politicienii aruncă vina de la un partid la altul pentru criza energetică din România

Politicienii aruncă vina de la un partid la altul pentru criza energetică din România

Politicienii aruncă vina de la un partid la altul pentru criza energetică din România
07 Iul 2008   •   17:13

Situaţia energetică a României este de câteva zile subiect de dispută între PSD şi PDL. În timp ce românii resimt efectele creşterii preţurilor, liderii politici caută vinovaţi fără vină. Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, insistă asupra ideii că liderii PSD se află la originea actualei crize din energie. El îi atacă dur pe cei care au fost la guvernare între 2001 şi 2004, când au fost privatizate societăţile de al căror nume se leagă scumpirile la combustibili.

Una dintre aceste companii este Petrom. ?Dorim să ajutăm PSD-ul să-şi revină din amnezie. Dorim să ajutăm pe domnul Iancu să-şi amintească faptul că la originea acestei crize la alimente, la energie şi la gaze stă contribuţia substanţială şi fundamentală a PSD prin Adrian Năstase - prim ministru, Dan Ioan Popescu - Ministrul Energiei şi Iulian Iancu - secretar de stat, responsabil cu energia şi gazele naturale din perioada 2001-2004. Toţi aceşti domni din PSD, care astăzi plâng pe umerii românilor ce o duc foarte greu, sunt aceia care au girat contractele pe termen lung din domeniul energiei şi gazelor şi care astăzi stau la baza imposibilităţii de a lua acele măsuri pe care România ar trebui să le ia? a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele PD-L.



În acelaşi timp, liderul PSD Mircea Geoană aruncă pisica în curtea preşedintelui Traian Băsescu. Geoană spune că însuşi şeful statului l-a chemat pe social-democratul Iulian Iancu ca principal specialist pe probleme de energie, la momentul privatizărilor din domeniu. Acelaşi Iancu pe care Emil Boc îl acuză de privatizări frauduloase.



Emil Boc se declară revoltat de explicaţiile pe care PSD-istul Iulian Iancu le-a dat anterior cu privire la măsuruile care trebuie luate ca populaţia să resimtă cât mai puţin aceste scumpiri. Cu toate acestea, nota de fundamentare a vânzării Petrom, a fost semnată chiar de fostul secretar de stat Iulian Iancu, actual deputat PSD. Boc adaugă că social-democraţii au semnat în perioada 2001 - 2004 toate contractele pe termen lung referitoare la energie şi gaze naturale.

În replică, liderul PSD, Mircea Geoană a cerut Senatului să facă public raportul Comisiei de anchetă cu privire la privatizarea Petrom, pentru a arăta că şeful statului este de fapt responsabil de privatizarea companiei.

?Liderul român care a solictat în scris privatizarea Petrom este domnul Traian Băsescu, în anul 2000, când, în calitate de ministru coordonator cu Banca Mondială a cerut în scris premierului Mugur Isărescu privatizarea Petrom, pentru, citez din memorie, a acoperi pagubele la buget şi optimizarea sectorului energetic naţional.? a mai spus liderul PSD.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close