Antena 3 CNN Politică Ponta: Cu Băsescu nu facem niciun fel de compromis. Vezi propunerile USL pentru Băsescu

Ponta: Cu Băsescu nu facem niciun fel de compromis. Vezi propunerile USL pentru Băsescu

Ponta: Cu Băsescu nu facem niciun fel de compromis. Vezi propunerile USL pentru Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Iun 2011   •   16:37

Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au declarat marţi, la finalul întâlnirii pe care au avut-o la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, faptul că opoziţia nu va accepta un compromis cu puterea pe tema reorganizării administrativ-teritoriale sau a revizuirii Constituţiei.

"Am spus-o de trei ori şi o mai spun o dată - cu domnul Băsescu nu facem niciun fel de compromis. Important este să găsim o soluţie pentru ieşirea din impasul potic actual", a declarat Victor Ponta, lider USL.

Ponta a vorbit apoi despre propunerile pe care USL le-a făcut preşedintelui Băsescu.

"În primul rând, înfiinţarea rapidă a unui comitet economic anticriză cu dialog tripartit - putere, opoziţie, BNR, care să convină asupra principalelor soluţii anticriză. În al doilea rând, am propus schimbarea guvernului actual cu unul tranzitoriu, tehnocrat care să-şi asume două sarcini - să pună în aplicare aceste măsuri economice şi să organizeze în această toamnă alegeri parlamentare", a precizat Ponta.

 


O altă propunere foarte importantă la care s-a referit acesta vizează adoptarea rapidă a legii electorale privind reducerea numărului de parlamentari.

"Proiectul USL este deja depus la Senat şi am înţeles de la domnul preşedinte că ne va susţine şi îi va cere domnului Boc să se răzgândească, pentru că nu era de acord", a continuat Ponta.

Organizarea alegerilor parlamentare, în baza noii legi, până la data 30 noiembrie 2011, este o altă propunere pe care USL a făcut-o preşedintelui Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, Ponta a ţinut să precizeze că decizia în acest sens trebuie luată de cetăţeni şi respectată de aleşii statului.

"Imediat după alegeri, cu un parlament ligibil, să începem discuţiile privind revizuirea Constituţiei, inclusiv discuţiile despre viitoarea structură administrativ-teritorială a României, până pe 15 aprilie 2012", a mai spus Ponta.

Cea de-a şasea propunere, şi ultima, făcută de Uniunea Social Liberală, se referă la organizarea odată cu alegerile locale din 15 iunie, a referendumului pentru aprobarea revizuirii Constituţiei.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta USL propuneri guvern tehnocrat
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close