Antena 3 CNN Politică Ponta face PDL responsabil de adoptarea tacită a legiii regionalizării. Aportul lui Geoană, trecut sub tăcere

Ponta face PDL responsabil de adoptarea tacită a legiii regionalizării. Aportul lui Geoană, trecut sub tăcere

Ponta face PDL responsabil de adoptarea tacită a legiii regionalizării. Aportul lui Geoană, trecut sub tăcere
Sursa foto: Victor Ponta
26 Mar 2010   •   18:08

Cu toate că în cercurile interne de conducere ale PSD l-a criticat dur pe Mircea Geoană pentru pasivitatea de care a dat dovadă ca preşedinte al Senatului faţă de pericolul trecerii prin procedura adoptării tacite a unor proiecte de lege controversate, liderul acestui partid, Victor Ponta a pasat vineri, în totalitate, în curtea PDL responsabilitatea trecerii de această cameră, prin adoptare tacită, a proiectului UDMR privind regionalizarea. Trecând sub tăcere ?contribuţia? PSD în acest domeniu, Ponta i-a acuzat pe senatorii PDL că sunt responsabili pentru faptul că proiectul a trecut tacit de Senat. Pentru a-şi întări afirmaţiile, liderul social-democrat a susţinut că PDL a aplicat aceeaşi metodă şi pentru legea care prevedea desfiinţarea a 15.000 de posturi în educaţie.
"Evident că sunt împotrivă. Evident că nu asta e soluţia şi că acolo singurul lucru care a contat a fost crearea unei regiuni Harghita - Covasna - Mureş, pe un criteriu pe care eu, unul, nu îl consider necesar şi evident că orice fel de reorganizare a României trebuie făcută pe criterii europene, adică pe criteriul social-economic, al coeziunii şi mai ales al capacităţii de a accesa fonduri comunitare pe principii prevăzute în Tratatul de la Lisabona, pe care preşedintele Traian Băsescu, deşi l-a semnat, nu îl cunoaşte", a afirmat Victor Ponta, vineri, la Buşteni.
Ponta a explicat că senatorii PSD nu au nicio vină pentru faptul că proiectul de lege, iniţiat de UDMR, a trecut tacit de Senat şi că întreaga vină aparţine senatorilor PDL, care "nu au curaj să le spună colegilor de la UDMR că votează împotrivă, dar nici nu au curaj să le spună românilor că votează pentru".
Ponta a spus că în acelaşi fel a fost votată şi legea care prevede desfiinţarea unui număr de 15.000 de locuri de muncă în educaţie.
"E stilul lor (al parlamentarilor PDL- n.r.) de a nu recunoaşte public ceea ce fac în Parlament", a mai spus Victor Ponta.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close