Antena 3 CNN Politică Ponta, întrebat despre tandemul Ponta-preşedinte, Tăriceanu-premier: "De ce nu invers?"

Ponta, întrebat despre tandemul Ponta-preşedinte, Tăriceanu-premier: "De ce nu invers?"

Ponta, întrebat despre tandemul Ponta-preşedinte, Tăriceanu-premier: "De ce nu invers?"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    10 Mar 2014   •   19:09
Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, cum vede un tandem Ponta-preşedinte, Tăriceanu-premier, el răspunzând "De ce nu invers? Eu aş lucra foarte bine cu un preşedinte ca domnul Isărescu, ca domnul Oprescu sau ca domnul Tăriceanu".
 
Ponta a adăugat că astăzi el este cel mai bine plasat în sondaje, dar că "sondajele sunt schimbătoare".
 
Ponta a mai spus că prin alegerea lui Tăriceanu ca preşedinte al Senatului speră să fie duse mai departe toate obiectivele USL. El a adăugat că este nevoie de un efort comun pentru a pune capăt în noiembrie "regimului Băsescu".
 
"În plus, cred din tot sufletul că domnul Tăriceanu are şi experienţa şi statura politică necesară pentru a fi al doilea om în stat şi, dacă va fi vreodată cazul să-l înlocuiască pe domnul Băsescu, vă daţi seama că o va face în cunoştinţă de cauză şi cu toată demnitatea", a adăugat Ponta, precizând că nu ia în calcul o suspendare a lui Traian Băsescu, ci se referă la "o ipoteză constituţională".
 
"Eu nu iau în calcul, dar, conform Constituţiei, şeful Senatului este înlocuitorul de drept al preşedintelui. Nu mă refer la nicio situaţie concretă, mă refer la o ipoteză constituţională. E foarte important cine este al doilea om în stat, în primul rând că conduce o instituţie atât de importantă cum este Senatul, dar şi că este înlocuitorul de drept al preşedintelui", a arătat Ponta.
 
Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Senatului. Senatorul independent Călin Popescu-Tăriceanu, susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR, a întrunit din partea senatorilor 93 de voturi "pentru", 60 de parlamentari votând împotriva alegerii sale.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close