Antena 3 CNN Politică Ponta: Iohannis tratează Guvernul şi premierul ca "Mamiţica" pe Domnul Goe

Ponta: Iohannis tratează Guvernul şi premierul ca "Mamiţica" pe Domnul Goe

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, anunţă că l-a invitat pe premierul Ludovic Orban în Parlament, luni, ca să vorbească despre măsurile economice luate de Guvern şi pentru a face o comparaţie între mai 2012 şi mai 2020, lăudându-se cu măsurile luate de el.

Ponta: Iohannis tratează Guvernul şi premierul ca "Mamiţica" pe Domnul Goe
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    18 Mai 2020   •   13:42

În plus, fostul premier Ponta apreciază că preşedintele Iohannis se poartă cu Guvernul precum "Mamița cu Dnul Goe", iar guvernul este unul antinațional și antiliberal. 

"Azi la ora 16 l-am invitat pe Dl Ludovic Orban în Parlament să ne vorbească despre măsurile economice luate de Guvern - adică să ne vorbească despre NIMIC / sau despre ce NU a făcut !

Dacă aveţi întrebări de natură economică pentru Dl Orban, vă rog să le scrieţi aici şi o să le exprimăm noi în Plenul Parlamentului / probabil că nu o să răspundă - cum nu răspunde la nicio întrebare - dar merită încercarea!

Azi însă este momentul să facem o comparaţie între Mai 2012 şi Mai 2020 !

1. În Mai 2012 România era deja de 3 ani în Criza Economică/ în Mai 2020 este doar de 3 luni

2. În Mai 2012 Guvernul USL chiar era Social şi Liberal - pentru România / în Mai 2020 Guvernul PNL este, din păcate, doar pentru Partid, dar AntiNaţional şi AntiLiberal

3. În Mai 2012 Guvernul avea un Preşedinte ostil şi obstrucţionist / în Mai 2020 Preşedintele tratează Guvernul şi Premierul ca "Mamiţica" pe "Domnul Goe" (orice face rău sunt alţii de vină)

4. În Mai 2012 Ministru al Finanţelor era Florin Georgescu - în Mai 2020 Ministru al Finanţelor este Florin Cîtu / în afară de prenume nu există nicio altă asemănare / în 2012 Echipa Economică a fost formată din Eugen Teodorovici, Florin Jianu, Ioana Petrescu, Liviu Voinea, Răzvan Nicolescu, Cristi Socol - în 2020 echipa economică este formată din băiatul lui Burduja şi .....?????

5. În Mai 2012 aveam o Comisie Europeană proausteritate care monitoriza orice decizie a Guvernului şi impunea reguli draconice / în Mai 2020 avem o Comisie Europeană care oferă miliarde de euro în programe şi fonduri de susţinere a economiei din Statele Membre (doar că Guvernul României nu cere şi nu ştie să folosească aceşti bani)

Şi TOTUŞI - cu toate condiţiile grele din 2012 am luat decizii şi măsuri economice care au asigurat 7 ANI DE CREŞTERE ECONOMICĂ ACCELERATĂ / 7 ani în care taxele şi deficitele au scăzut, dar nu s-a tăiat nicio pensie sau salariu!

Să reamintesc câteva dintre aceste măsuri:

1. Reducerea TVA-ului de la 24% la 20% pentru toate produsele şi la 9% pentru alimente şi servicii de turism

2. Reducerea CAS cu 5%

3. Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%

4. Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene pentru exerciţiul bugetar 2007 - 2014 de la 7% la 91%

5. Reducerea deficitului bugetar de la 3,7% la 1,6% şi, în consecinţă, a dobânzilor medii de la 6% la 3%

6. Dublarea din Buget a fondurilor alocate ajutoarelor de stat şi Programului Start Up pentru IMM-uri

7. Plata în avans din Rezerva de la Trezoreria subvenţiilor pentru Agricultură

8. Adoptarea Noului Cod Fiscal (în consultare cu Mediul de Afaceri şi considerat unanim ca fiind cel mai "liberal" posibil)

9. Listarea la Londra şi Bucureşti a Companiilor Energetice cu capital de stat / scoaterea "Hidroelectrica" din insolvenţă şi transformarea în cea mai profitabilă companie românească

10. Noua Lege a IMM-urilor

11. Legea incubatoarelor de afaceri şi Legea "Business Angels"

12. Ordonanţa privind voucherele de vacanţă

Mai sunt şi multe alte asemenea măsuri ("Fix Pix" cum zice Dl. Dragoş Stanca - cam hater şi dar totuşi smart?) / important însă este faptul că Mediul de Afaceri şi reprezentanţii companiilor româneşti şi străine au sprijinit acele măsuri şi consideră perioada 2012-2015 ca fiind cea mai stabilă, predictibilă şi eficientă din punct de vedere economic!

Colaborarea de atunci cu membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a fost cel mai de succes model de parteneriat între Guvern - Mediul de afaceri (din păcate abrogat de facto)!

Azi aşteptăm de la Ludovic Orban şi de la Guvernul Partidului (anti)Naţional şi (anti)Liberal să ne scoata din Criză - sau aşteptăm degeaba?", a scris Victor Ponta, luni, pe pagina sa de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close