Antena 3 CNN Politică Ponta: Dacă mama lui Dacian Cioloș citea Frații Jderi, cum îl strigam pe Premierul nostru cel emanat din flăcările de la "Colectiv"?

Ponta: Dacă mama lui Dacian Cioloș citea Frații Jderi, cum îl strigam pe Premierul nostru cel emanat din flăcările de la "Colectiv"?

Ponta: Dacă mama lui Dacian Cioloș citea Frații Jderi, cum îl strigam pe Premierul nostru cel emanat din flăcările de la "Colectiv"?
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Noi 2016   •   10:24

Fostul premier Victor Ponta vine cu un comentariu ironic - după ce actualul șef al Guvernului a explicat de ce îl cheamă și Julien - și îi transmite lui Cioloș că personajul cu același nume din cartea ”Roşu şi negru” a ajuns la închisoare.

Replica lui Ponta vine după ce premierul Dacian Cioloş a declarat marţi seara, la RRA, că cel de-al doilea prenume al său, Julien, a fost inspirat după personajul din cartea ”Roşu şi negru”, de Stendhal, mama sa insistând chiar să fie primul prenume al său, în timp ce tatăl său a avut ”o idee fixă cu Dacian”.

Domnul Julien Ciolos ne-a marturisit ca este foarte mandru de numele sau frantuzesc pentru ca a fost inspirat de JULIEN SOREL - personajul principal din romanul lui Stendhal "Rosu si Negru"!

Pentru ca si mama mea m-a pus (si bine a facut) sa citesc literatura universala (si pentru ca am memoria buna) am mers sa verific daca ce imi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potriveste lui Julien Ciolos - si am constatat ca da ???, chiar foarte tare !
Aveti mai jos ce spune Wikipedia: "incercarile unui tanar de a-si depasi conditia sociala printr-o combinatie de talent, munca, deceptie si ipocrizie, doar pentru a se trezi tradat de propria pasiune".

Pentru ca tinerii "frumosi si liberi" sau militantii PNL-isti sigur nu gasesc romanul lui Stendhal pe Facebook si nici nu il pot citi pe Hotnews le spun eu finalul - Julien ajunge la inchisoare (ca aveau si pe atunci in Franta tot un fel de DNA?)! Va rog nu ma puneti sa va povestesc si capitolul in care are o aventura cu sotia primului sau protector (Monsieur de Renal) ca deja intram in necazuri prea mari???!

Ma rog - paralela facuta de Dl Julien Ciolos nu pare prea inspirata - acum insa se putea mai rau - daca citea mama sa "Fratii Jderi" sau (Doamne Fereste?) "Fratii Karamazov" cum il strigam pe Premierul nostru cel emanat din flacarile de la "Colectiv"?!?”, a scris fostul premier Victor Ponta, marți seara, pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Dacian Cioloş inchisoare
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close