Antena 3 CNN Politică Ponta: Papici nu a fost schimbat din funcţie, ci acestuia i-a expirat mandatul

Ponta: Papici nu a fost schimbat din funcţie, ci acestuia i-a expirat mandatul

Ponta: Papici nu a fost schimbat din funcţie, ci acestuia i-a expirat mandatul
Sursa foto: Foto: luju.ro
de S.T.    |    03 Oct 2013   •   13:19

Premierul Victor Ponta susţine că schimbările de la vârful DNA nu au venit ca urmare a unor probleme. Lui Papici i-a expirat mandatul de şef al Secţiei 1 din DNA, iar Iuliana Bendeac a fost promovată.

Premierul mai susţine că noile funcţii pe care le vor ocupa cei doi procurori nu au nicio legătură cu dosarele pe care le-au instrumentat.

UPDATE-Lucian Papici a făcut plângere la CSM pentru apărarea reputaţiei. Acesta susţine că i-a fost afectată imaginea publică.

CSM va întocmi un raport.


Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Succesoarea acestuia, Iuliana Bendeac este procurorul care a instrumentat dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

"Nu a schimbat nimeni niciun procuror. S-au terminat mandatele, cum s-a terminat și la domnul Morar. După două mandate, conform legii, nu ai voie să ai un al treilea mandat. Faptul că s-au terminat mandatele la DNA, șefi și adjuncți, s-au numit în vară, doamna Kovesi, domnul Nistor și celălalt adjunct. S-a terminat mandatul, la Secția a II-a a fost numit domnul Dumitrescu. La Secția I s-a terminat mandatul la sfârșitul lui septembrie, lucrul pe care-l știa toată lumea. Domnul ministru al Justiției, cum a făcut și în cazul doamnei Kovesi, când urla toată lumea, toți macoveiștii, a făcut propuneri pentru un mandat întreg de trei ani. Nu a făcut propuneri pentru oameni aduși de cine știe de unde, ci pentru oameni din DNA, care au lucrat la dosare din DNA. Nu are nicio legătură cu dosarele pe care domnul Papici le-a avut, și-a terminat toate dosarele, revine la funcția de procuror pe care nu i-o ia absolut nimeni", a declarat premierul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Lucian Papici DNA
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close