Antena 3 CNN Politică Ponta: Parlamentarii PSD vor iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Mihai Şeitan

Ponta: Parlamentarii PSD vor iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Mihai Şeitan

Ponta: Parlamentarii PSD vor iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Mihai Şeitan
Sursa foto: Mihai ªeitan
01 Mar 2010   •   16:26

Grupurile parlamentare social-democrate au fost mandatate de Comitetul Executiv Naţional să declanşeze procedurile pentru o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat luni, preşedintele PSD, Victor Ponta
Ponta a precizat că grupurile parlamentare vor pregăti strategia legislativă, cu elemente legate de raportarea la legea pensiilor şi la legea salarizării unitare.

La finalul Comitetului Executiv de luni, Ponta a ţinut să sublinieze faptul că PSD "intră de azi în rolul de principal partid al Opoziţiei".

"Ne vom bate ca legile Guvernului Bbc, legi împotriva celor slabi, să revină la nişte acte normative în favoarea celor care chiar muncesc. Este inacceptabil să susţinem măsurile Guvernului de taiere a burselor sociale, de impozitare a veniturilor persoanelor cu handicap, de reducere a personalului din Educaţie",a precizat liderul PSD.

Acţiunea PSD se vrea o metodă de sancţionare a ultimelor iniţiative ale ministrului Muncii, Mihai Şeitan care a declarat, miercurea trecută, la Comisia de muncă din Senat, că interdicţia privind cumulul pensiei cu salariul de la stat ar putea fi ridicată de la 1 ianuarie 2011, precizând că această măsură "nu a fost impusă pentru totdeauna".

Premierul Emil Boc i-a ameninţat cu remanierea, săptămâna trecută, pe miniştrii care vor mai lansa, prin declaraţii de presă, măsuri care nu sunt prevăzute în programul de guvernare, principalii vizaţi de acest avertisment fiind ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru declaraţia privind impozitarea tuturor pensiilor, şi cel al Muncii, Mihai Şeitan, pentru lansarea ideii de restrângere a alocaţiilor pentru copii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close