Antena 3 CNN Politică Ponta: Procurorii nu se numesc la PSD sau PNL. Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi Băsescu

Ponta: Procurorii nu se numesc la PSD sau PNL. Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi Băsescu

Ponta: Procurorii nu se numesc la PSD sau PNL. Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Apr 2013   •   13:49

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că va face nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA după ce va discuta cu CSM şi cu preşedintele Traian Băsescu, el arătând că nu va face nominalizări care ar putea fi ulterior respinse de CSM sau de şeful statului, scrie Mediafax.

"Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi cu preşedintele, pentru că altfel nu fac nominalizări ca să propun nişte oameni pe care să-i respingă CSM şi preşedintele. Mi se pare un mod absolut neserios şi iresponsabil de a acţiona", a spus Ponta.
   
El a arătat, răspunzând unei întrebări, că după discuţia cu CSM şi cu preşedintele Traian Băsescu nu va mai purta o altă discuţie pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu.
   
Ponta: Sunt solidar cu liberalii. Dar îmi asum deciziile luate, nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont

Ponta a spus că în PSD nu s-a discutat despre numirea procurorilor şefi.
   
"Nu am discutat aşa ceva, nu se pun procurorii de către PSD sau de către PNL. (...) Mai spun o dată: nu vreau să ne întoarcem la regimul în care procurorii erau puşi politic, ca să îi atace pe alţii sau să protejeze pe alţii. Cei care trebuie să fie la conducerea parchetelor trebuie să cerceteze pe toată lumea care încalcă legea şi trebuie să lase în pace pe toţi cei care respectă legea. Atât", a spus Ponta.
   
Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) cere preşedintelui şi premierului să revină asupra "declaraţiilor de intenţie" privind numirea şefilor PICCJ şi DNA, întrucât "orice implicare politică a justiţiei, fundamentată pe înţelegeri meschine", va afecta România pe plan intern şi internaţional.
 
   

×
Subiecte în articol: CSM Victor Ponta DNA Ministerul Public
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close