Antena 3 CNN Politică Ponta: Respingerea proiectului Roşia Montană ar fi o CATASTROFĂ pentru România

Ponta: Respingerea proiectului Roşia Montană ar fi o CATASTROFĂ pentru România

Ponta: Respingerea proiectului Roşia Montană ar fi o CATASTROFĂ pentru România
de S.T.    |    25 Sep 2013   •   22:54

Respingerea de către Parlamentul României a proiectului Roşia Montană ar fi o "catastrofă" pentru România, pentru că ar fi un "mesaj împotriva investitorilor străini", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potenţialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România", a declarat Ponta, în engleză, cu ocazia Summitului pentru Investiţii în Europa de Est, organizat de Reuters.

"Roşia Montană este un proiect foarte important ca simbol, nu în primul rând din punct de vedere economic", a subliniat Ponta.

"Trebuie să profităm de resursele noastre naturale, bineînţeles respectând toate standardele de mediu, dar, dacă acestea se respectă, ar trebui să fim în favoarea explorării", a precizat premierul.

Victor Ponta a recunoscut că proiectul Roşia Montană este unul controversat, de aceea este corect să existe o dezbatere publică pe această temă.

"Lipsa de curaj a guvernelor anterioare de a aborda proiecte controversate - cred că a fost o greşeală", a completat Ponta.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close