Antena 3 CNN Politică Ponta susţine că Guvernul a dat procurorilor informaţii pentru dosarul în care Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj

Ponta susţine că Guvernul a dat procurorilor informaţii pentru dosarul în care Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj

Ponta susţine că Guvernul a dat procurorilor informaţii pentru dosarul în care Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    09 Mar 2015   •   09:06

Premierul Victor Ponta dă de înţeles că le-ar fi oferit procurorilor informaţii cu privire la dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu e acuzat de şantaj la adresa Gabrielei Firea. 

 
Şeful Guvernului susţine că în orice cauză penală unde i s-au cerut documente, acestea au fost puse la dispoziţie procurorilor, la fel cum s-a procedat şi în dosarul Microsoft. 
 
"Nu ştiu decât că, evident, în orice fel de cauză penala unde se cer documente, le-am pus la dispoziţie. (...) deci orice fel de documente cerute de la orice instituţie publică se pun la dispoziţie, nu încape îndoială în discuţie!", a spus şeful PSD, premierul Victor Ponta, la RTV.

Traian Băsescu va fi chemat la AUDIERI la Parchetul General, în dosarul de şantaj

Pe 23 ianuarie, Gabriela Firea a fost audiată  de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în dosarul în care îl acuză pe fostul preşedinte Traian Băsescu de şantaj.
 
 
Pe 18 aprilie 2014, Parchetul instanţei supreme anunţa că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele avea la acea vreme imunitate.

 
Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

 
Ulterior, senatorul PSD a depus, în 16 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme, o plângere pe numele lui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea santaj Victor Ponta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close