Antena 3 CNN Politică Ponta vrea modificarea statutului ca să închidă uşile PSD pentru dezertorii politici

Ponta vrea modificarea statutului ca să închidă uşile PSD pentru dezertorii politici

Ponta vrea modificarea statutului ca să închidă uşile PSD pentru dezertorii politici
Sursa foto: Victor Ponta
17 Mar 2010   •   16:19

Migratorii politici nu vor mai fi primiţi pe viitor în PSD, fie că este vorba de foşti colegi de partid, fie că au dezertat din alte formaţiuni politice, a anunţat miercuri, liderul social-democrat, Victor Ponta. Puţinii care vor fi acceptaţi vor trebui să-şi dovedească buna credinţă şi bunele intenţii, acceptând să nu deţină nici o funcţie politică sau administrativă.

?Mie nu îmi plac trădătorii noştri, dar o să îmi placă trădătorii lor? Nu cred în cei care trec de la socialişti la creştin-democraţi peste noapte, la fel, nici în cei ce parcurg traseul invers. Nu am de ce să primesc pe cineva care a fost de dreapta şi vrea să fie de stânga?, a afirmat Ponta.

El a arătat că va propune ca statutul PSD să nu încurajeze reprimirea în sânul partidului a celor care au părăsit formaţiunrea în perioada de opoziţie. În cazul în care totuşi unii ar fi iertaţi şi reintegraţi în PSD, respectivii ar urma suporte un regim de testare timp de doi ani, perioadă în care ar urma să nu deţină niciun fel de funcţie politică sau administrativă, a explicat Ponta.

"Voi susţine la modificările Statului PSD ca cei care au părăsit partidul în perioada de opoziţie ori să nu mai fie primiţi înapoi, ori dacă vin, pe o perioadă de cel puţin doi ani, aşa, de penitenţă, să nu poată să aibă nicio funcţie politică sau administrativă. Ideea e că, în 2012, înainte de alegeri, o să ne trezim iarăşi cu vreo 10-20-50 de aici de la Timiş care acum sunt la PDL şi vor să vină alături de noi, iar asta trebuie să stopăm din start. Minciuna asta şi traseismul politic şi imoralitatea nu le pot accepta. Trebuie stopat fenomenul acesta al migraţiei politice, plin de imoralitate, la fel cum este şi în cazul aleşilor locali: pierzi mandatul dacă pleci din partidul care te-a susţinut. Or, dacă vreau să stârpesc contrabanda, nu stau cu contrabandiştii la masă. Eu vreau să combat traseismul politic şi nu pot să stau la masă cu traseiştii" a susţinut Ponta.


Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close