Antena 3 CNN Politică Prefectul Capitalei a fost schimbat din funcţie

Prefectul Capitalei a fost schimbat din funcţie

Prefectul Capitalei a fost schimbat din funcţie
18 Iun 2008   •   12:24

Prima victimă în războiul liberalilor Orban - Tăriceanu este prefectul Capitalei, cotat a fi de partea lui Ludovic Orban. Cătălin Deaconescu a declarat pentru Antena 3 că i s-a cerut demisia din funcţia de prefect. În schimb, i s-a oferit un post de inspector guvernamental. Schimbarea lui Deaconescu s-a tranşat, miercuri, în şedinţa de guvern.

Prefectura a fost preluată de Ion Ţincu, director adjunct al Corpului de Control din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA). Potrivit unor surse neoficiale, există două motive pentru care Deaconescu a fost schimbat din funcţie. Primul are legătură cu războiul dintre premier şi Ludovic Orban, Deaconescu fiind un apropiat al acestuia, iar cel de-al doilea se referă la relaţia defectuoasă dintre prefect şi Camera Deputaţilor. Deaconescu ar fi criticat activitatea deputaţilor, spune Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei.

Cătălin Deaconescu a spus că va demisiona din funcţia de inspector guvernamental şi că se va întoarce în PNL.

Deaconescu a precizat că demiterea sa din funcţie s-a făcut pe fondul respectării principiului mobilităţii, această măsură este ilegală. Fostul prefect a declarat că se gândeşte serios să dea în judecată Guvernul Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close