Antena 3 CNN Politică Pregătiri pentru alegeri. Biroul Electoral Central stabileşte ultimele detalii

Pregătiri pentru alegeri. Biroul Electoral Central stabileşte ultimele detalii

Pregătiri pentru alegeri. Biroul Electoral Central stabileşte ultimele detalii
25 Mar 2008   •   09:00

Biroul Electoral Central se reuneşte, marţi, în prima şedinţă din acest an electoral. Membrii biroului, vor pune la punct ultimele detalii refeitoare la alegerile locale. Primul tur al alegerilor locale este programat să aibă loc pe data de 1 iunie, iar campania electorală va începe în 2 mai. Conform regulamentului, candidaturile trebuie depuse cu 40 de zile înainte de primul tur de scrutin.

Pe 1 mai, se va efectua tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine al candidaţilor, pe buletinele de vot. Costurile pentru alegeri de anul acesta ajung la 60 de milioane de lei. Ludovic Orban a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Capitalei. Candidatura lui Orban a fost validată luni, la întâlnirea liberalilor.

„Sunt hotărât să candidez la Capitală”, a declarat Orban Ministrul Transporturilor a menţionat că programul său privind rezolvarea problemelor bucureştenilor este aproape gata. PSD-ul nu şi-a desemnat încă un candidat pentru primăria Capitalei însă favoriţii sunt Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu, decizia urmând a fi luată în şedinţa Biroului Permanent al partidului.

Alegerea pare foarte dificilă, în condiţiile în care ambii pretendenţi au susţinători în partid. Candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Capitalei, anunţată de liderul social democrat, Mircea Geoană, a provocat reacţii dure în interiorul partidului. Problema ar putea fi tranşată însă abia luna viitoare.

Antena3.ro


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close