Antena 3 Politică Premierul Dăncilă, mesaj de felicitare pentru omologul său spaniol, Pedro Sanchez

Premierul Dăncilă, mesaj de felicitare pentru omologul său spaniol, Pedro Sanchez

29 Apr 2019   •   16:53
Premierul Dăncilă, mesaj de felicitare pentru omologul său spaniol, Pedro Sanchez

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a felicitat pe omologul spaniol Pedro Sanchez pentru succesul obţinut de către partidul său, Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), în urma alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc duminică, potrivit unui comunicat remis, luni, de Guvern.

În context, premierul Viorica Dăncilă a reiterat disponibilitatea părţii române de a continua şi diversifica dialogul bilateral excelent, de a consolida şi aprofunda parteneriatul strategic în domenii prioritare pentru ambele ţări: infrastructură, energie, agricultură, afaceri interne, politici europene.

Mai mult, Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că diaspora română din Spania va continua să reprezinte un liant puternic al relaţiilor bilaterale româno-spaniole.

Premierul român a subliniat necesitatea continuării efortului celor două guverne în vederea avansării proiectului european pe baza valorilor europene comune, mai arată sursa citată.

Pedro Sanchez a obţinut duminică o victorie clară, fără a obţine totuşi majoritatea (176/350 de mandate), "înroşind" harta politică a Spaniei dominată până acum de albastrul conservatorilor din Partidul Popular (PP) şi reuşind să se impună în regiuni unde PSOE nu a câştigat de zeci de ani. PSOE a obţinut 123 de locuri în Parlament, aproape dublu faţă de PP, cu 66 de locuri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close