Antena 3 CNN Politică Preşedintele Afganistanului mulţumeşte României pentru participarea la securizarea ţării sale

Preşedintele Afganistanului mulţumeşte României pentru participarea la securizarea ţării sale

Preşedintele Afganistanului mulţumeşte României pentru participarea la securizarea ţării sale
03 Apr 2008   •   08:58

Preşedintele Afganistanului mulţumeşte României pentru participarea la securizarea şi reconstrucţia ţării sale. Într-un interviu acordat în exclusivitate postului Antena 3, Hamid Karzai a apreciat implicarea şi devotamentul de care soldaţii români dau dovadă pe front în Afganistan şi a transmis un mesaj familiilor militarilor ucişi în timpul misiunilor.

"Din 2002, de când România a trimis trupe în Afganistan, şase soldaţi au murit. Suntem foarte mulţumiţi de implicarea României. E o misiune foarte sinceră şi o implicare reală. Aveţi aproape 600 de soldaţi sau chiar mai mult, până la 650. Cei mai mulţi, peste 500, se află într-o zonă foarte dificilă a ţării, în provincia Zabul. Şi au existat şi victime româneşti, pe care le regret şi îmi exprim condoleanţele poporului român şi familiilor soldaţilor ucişi. Sper să afle, prin intermediul televiziunii dumneavoastră, că-mi exprim simpatia şi condoleanţele", a declarat Hamid Karzai, preşedintele Afganistanului.

Mai mulţi militari români au murit până acum în teatrul de operaţiuni din Afganistan si numeroşi alţii au fost răniţi. Afganistanul se confruntă cu o intensificare a violenţelor în ultimii doi ani, aceasta fiind cea mai sângeroasă perioadă de la înlăturarea de la putere a talibanilor de către trupele americane, în 2001.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close