Antena 3 CNN Politică Preşedinţii filialelor PSD Cluj şi Braşov refuză să dizolve organizaţiile din teritoriu

Preşedinţii filialelor PSD Cluj şi Braşov refuză să dizolve organizaţiile din teritoriu

Preşedinţii filialelor PSD Cluj şi Braşov refuză să dizolve organizaţiile din teritoriu
29 Iun 2008   •   22:52

Vasile Dâncu, preşedintele PSD Cluj, şi Constantin Niţă, şeful filialei Braşov, refuză să execute ordinul Comitetului executiv al partidului de a dizolva conducerea organizaţiilor lor, anunţă jurnaliştii de la Gândul.Dâncu şi Niţă cred că decizia luată de social-democraţi este una nestatutară, pentru că, potrivit paragrafului numărul 66 din Statutul PSD, numai Congresul poate hotărî dizolvarea.

Dâncu nu se dă în lături de la speculaţii, apreciind că povestea desfiinţării filialelor din teritoriu are la bază un scenariu pregătit minuţios din timp, de către cei din Sud.

Pentru a-şi susţine supoziţiile, preşedintele PSD Cluj a declarat că, încă de când şeful de campanie a anunşat scorul slab obţinut de organizaţia sa, Miron Mitrea s-a arătat în favoarea dizolvării.

În ciuda acestui fapt, Dâncu nu părăseşte tabăra social-democrată, ci anunţă că pregăteşte rezistenţa organizaţiilor din Nord, împotriva celor din Sud.

Şi Constantin Niţă refuză să dizolve filiala de la Braşov. Social democratul l-a chemat pe însuşi preşedintele partidului, Micea Geoană, să se ocupe personal de această situaţie.

Sâmbătă, PSD a decis dizolvarea filialelor din Mureş, Neamţ, Arad, Alba, Giurgiu, Cluj, Bihor şi Braşov, pe motiv că au obţinut un scor sub 20% în alegerile locale din iunie 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close