Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Oamenii nu trebuie să primească facturi duble. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greșeală"

Nicolae Ciucă: "Oamenii nu trebuie să primească facturi duble. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greșeală"

Nicolae Ciucă a afirmat marți seară că românii nu ar trebui să primească facturi duble. Cu toate acestea, o reducere a prețului la energie este imposibilă în acest moment.

Nicolae Ciucă: "Oamenii nu trebuie să primească facturi duble. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greșeală"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Mediafax Foto
de Ioana Mircea    |    02 Aug 2022   •   22:32

Românii nu ar trebui să plătească facturi duble la energie, deoarece prețurile sunt stabilite prin ordonanță de urgență, este afirmația pe care Nicolae Ciucă, premierul României a susținut-o la finalul ședinței PNL de marți seară.

Potrivit acestuia, în cazul în care se întâmplă acest lucru înseamnă că este vorba despre o eroare.

În schimb, o reducere a prețului ar fi imposibilă în acest moment.

„Trebuie să fim onești și să spunem oamenilor adevărul.

„Oamenii nu trebuie să primească facturi duble, pentru că nu s-a schimbat nimic în conținutul ordonanței de urgență care stabilește clar prețul care e plătit de consumatorul casnic, ca de altfel și de consumatorii economici.

Ca atare, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greșeală și ea trebuie verificată”, a afirmat premierul.

Momentan, doar facturile pentru perioada noiembrie-martie au ajuns la nivelul Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei  și la nivelul ministerelor pentru decontare.

Urmează să ajungă și facturile din aprilie, care vor fi calculate după noua formulă de calcul, potrivit lui Nicolae Ciucă.

„Facem analiza și venim cu o decizie și în ceea ce privește posibilitatea de ajustare a compensării la prețul la energie.

În funcție de impact putem să aducem modificări inclusiv la ordonanță.

Românii nu vor fi afectați de măsurile pe care le vom lua în acest sens.

O reducere a prețului, mai mult decât e acum, nu e posibilă, pentru că trebuie să fim onești și să spunem oamenilor adevărul - bugetul e cel pe care l-am făcut public și aceștia sunt banii din care putem să facem compensarea prețului la energie și gaze”, a mărturisit premierul.

×
Subiecte în articol: facturi energie Nicolae Ciucă
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close