Prima modificare statutară dorită de Ponta: Migratorii reveniţi în PSD nu vor beneficia de funcţii

25 Feb 2010   •   17:03
Prima modificare statutară dorită de Ponta: Migratorii reveniţi în PSD nu vor beneficia de funcţii
Victor Ponta
Preşedintele PSD, Victor Ponta propune prima modificarea serioasă la statut: migratorii politici care părăsesc partidul la vremuri de restrişte cum ar fi în perioada de opoziţie nu vor fi decât foarte greu primiţi înapoi şi nu vor beneficia de nici o funcţie politică sau administrativă dacă vor reveni în rândurile social-democrate. Măsura ar putea fi adoptată prin modificarea Statutului partidului la viitorul Congres al formaţiunii, în toamnă.
"Vreau să fac o precizare pentru cei care au urechi de auzit. În octombrie, până la sfârşitul anului, vom avea un Congres care se va ocupa doar de modificarea Statutului. Dorinţa mea este în noul Statut al PSD, ceea ce la Gorj am făcut deja printr-o hotărâre a noastră, cei care pleacă din partid în perioada de opoziţie vor veni foarte greu înapoi sau, dacă vor dori să vină înapoi, un an de zile nu vor fi sprijiniţi pentru nicio funcţie politică sau administrativă. Te poţi întoarce ca simplu membru, pentru că nu pleci la greu şi te întorci să vii imediat să ocupi o funcţie", a afirmat Ponta.
Liderul PSD a subliniat dacă colegii care rămân în partid în astfel de vremuri merită felicitaţi, el nu este însă dispus să se roage de cineva să rămână în partid, mai ales într-o perioadă în care PSD este în opoziţie. El a dat ca exemplu sistuaţia fostului ministru al Muncii, Marian Sârbu.
"Dacă există nemulţumiri pe care le putem îndrepta, sunt gata s-o fac, dacă există aşteptări personale, nu am cum, pentru că eu nu pot să ofer funcţii de ministru sau la putere. Îl respect pe Marian Sârbu, dar nu cred că asta se află în spatele nemulţumirii sale. Voi face acelaşi efort pentru orice coleg care vrea să plece, dar, în acelaşi timp, nu sunt dispus şi nu cred că e normal să mă rog de cineva. Cine vrea să meargă pe drumul opoziţiei şi să fie alături de noi merită felicitat, cine vrea să meargă pe alt drum e decizia proprie", a spus Ponta.
Liderul PSD a încercat să minimalizeze importanţa ultimelor patru dezertări din partid produse după Congresul PSD amintind de cei 20 de parlamentari care au părăsit partidul în timpul conducerii lui Mircea Geoană.
"S-a vorbit de cei patru care au plecat de duminică încoace, nu s-a mai vorbit de cei 20 care au plecat înainte. Un partid care pierde puterea suferă acest gen de migrare, mai ales a parlamentarilor şi asta s-a întâmplat la toate partidele", a explicat Ponta.
Antena3.ro

Parteneri
x close