Antena 3 CNN Politică Prima reacție din PSD legată de creșterea alocațiilor. Marius Budăi, către guvernanți: "Să plece acasă"

Prima reacție din PSD legată de creșterea alocațiilor. Marius Budăi, către guvernanți: "Să plece acasă"

PSD va abroga OUG de dublare etapizată a alocaţiilor, anunţată de Violeta Alexandru în şedinţa de Guvern, a transmis Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.

Prima reacție din PSD legată de creșterea alocațiilor. Marius Budăi, către guvernanți: "Să plece acasă"
Sursa foto: Antena 3
29 Iul 2020   •   22:15

"Calendarul doamnei Alexandru şi al Guvernului Orban începe aşa: se taie alocaţiile cu 80 la sută. Ăsta e comentariul pe scurt! În rest, Guvernul trebuie să pună în aplicare legile elaborate de Parlament şi pe care preşedintele le promulgă şi apoi ajung în Monitorul Oficial.

Dacă nu sunt în stare, să plece acasă. Dacă va fi aprobată de Guvern această OUG, va veni în Parlament şi PSD va face ce trebuie, o va abroga. Am văzut raportul Curţii de Conturi, Guvernul nu s-a opus la acele achiziţii dubioase, dar la creşterea veniturilor românilor se opune", a declarat Marius Budăi, în exclusivitate pentru DCNews.

Ce spune Violeta Alexandru despre creșterea alocațiilor

 Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor. Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie majorate cu 300 de lei copiii între 2 şi 18 ani şi cu 600 de lei pentru cei între 0 şi 2 şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii. 

Iohannis: Alocațiile vor crește pas cu pas

La rândul rău, președintele Klaus Iohannis a declarat că alocațiile vor crește pas cu pas.

„Ne dorim și eu și Guvernul să devină realitate, va fi posibilă în etape, sau cum spune cineva, pas cu pas”, a precizat Klaus Iohannis.

”Ne dorim să creștem și alocațiile și pensiile, însă de la dorința sinceră la putința sinceră este o cale lungă. Dacă economia românească se contractă, poate va fi mai mică de 8%, veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificat iar în loc de un deficit de 3% vom avea unul considerabil mai mare.

În aceste condiții, nu cred că se așteaptă cineva ca toate cheltuielile inițiale să poată fi făcute, nu sunt bani pentru toate. Am rugat Guvernul pentru majorări atât cât se poate”, a mai spus președintele României.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close